Der stilles i dag krav om en mere systematisk inddragelse af eksterne læringsmiljøer i fagenes årsplaner. Denne bog, der dels er en teoribog, en debatbog og et arbejdsredskab, har sit hovedfokus på samarbejdet inden for naturfag og teknologi. For undervisere og ledere i grundskolen, på ungdomsuddannelserne og de videregående uddannelser.
Regeringens vedtagelse af en Teknologipagt lægger op til samarbejde mellem STEM-fagene (science, technology, engineering, mathematics) og uddannelsesinstitutoner på alle niveauer. Bogen præsenterer tre vinkler: 1) Blik på de institutioner der er involveret i fælles undervisningsforløb fx Aalborg- og Horsens-casen 2) Et bud på en teoretisk model i forhold til samarbejdsrelationer fx hvilke typer af læreprocesser der er brug for 3) Konceptet Bildungslandschaft med eksempler på praktisk anvendelighed.
Skolesamarbejdet med det omgivende samfund er ikke noget nyt i Danmark, men denne bog er et rigtig godt bidrag til at konkretisere og systematisere skolesamarbejdet, i naturfag og teknologi, med det omgivende samfund, på en helt anderledes og kvalitetsmæssig måde. Bogen er velskrevet, og de mange gode afsnits- og kapitelinddelinger, gør bogen let tilgængelig.
Bogen kan relateres til Udeskoledidaktik for lærere og pædagoger.