Åben skole-samarbejdet har været en del af den danske grundskole gennem en årrække. I denne antologi analyserer en række pædagogiske forskere på den åbne skole som pædagogisk fænomen. For alle med engagement i grundskolen - lærerstuderende, lærere, skoleledere og politikere.
Ved skolereformen i 2014 blev der indført et krav om, at grundskolerne skal åbne sig over for det omgivende samfund og inddrage det i undervisningen. I denne antologi sætter en række danske forskere den åbne skole under lup og præsenterer forskningen bag. Bogen er bygget op over tre overordnede emner: 1. Åben skole som pædagogisk fænomen. 2. Læring og dannelse i den åbne skole. 3. Udfordringer og muligheder i samarbejdet med det omgivende samfund.
Bogen kommer godt rundt om begrebet åben skole og klæder sin læser godt på til at kunne undervise i en åben skole. Det er en teoretisk meget velfunderet udgivelse, som samtidig giver god praktisk inspiration til samarbejdet med det omgivende samfund.
Vil man læse mere, er det oplagt at læse videre i titlerne Udeskole i teori og praksisUdeskoledidaktik for lærere og pædagogerProjektbaseret læring og innovation i en åben skole, Udeskoledidaktik for lærere og pædagoger samt Projektbaseret læring og innovation i en åben skoleVil man læse mere, er det oplagt at læse videre i titlerne Udeskole i teori og praksis, samt Projektbaseret læring og innovation i en åben skoleVil man læse mere, er det oplagt at læse videre i titlerne Udeskole i teori og praksis, Udeskoledidaktik for lærere og pædagoger samt .