Bøger / skønlitteratur / roman

Samlemappe no. 1


Beskrivelse


Kollektiv katastroferoman. I en ikke så fjern dystopisk fremtid får en arkivar ved et tilfælde adgang til et hemmeligt arkiv. I arkivet gemmer sig flere fortrolige mapper om hvordan lyset forsvandt og mørket tog over.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. nov. 2013

af

af

Allan Thomsen Volhøj

d. 20. nov. 2013

Til læsere af science fiction-romaner om katastrofer. I en ikke så fjern dystopisk fremtid får en arkivar ved et tilfælde adgang til et hemmeligt arkiv. I arkivet gemmer sig flere fortrolige mapper om, hvordan lyset forsvandt, og mørket tog over.

Bogen er en kollektiv katastroferoman. I fragmenter løftes sløret for en katastrofe, der langsomt udfolder sig. Teksterne udspiller sig i løbet af 70 år, hvor verden gradvist går fra det, vi kender, til at være fuldstændigt mørkelagt, kun gennemskinnet af små lyshuller. Forhistorien er, at en arkivar ved et tilfælde får fat i en hemmelig samlemappe, og sammen med læseren løftes sløret for, hvordan katastrofen er opstået. Samlemappens tekster er resultatet af et længerevarende kollektivt skriveprojekt. Forfatterne er mødtes flere gange og drøftet emnet katastrofer og efterfølgende har de hver især skrevet deres del. Forfatterne er Hannah Lutz, Anna Ørberg, Jeppe Wedel-Brandt, Tine Tvergaard, Joen Vedel, Asbjørn Skou, Malte Starck, Lucia Caceres, Kristian Byskov, Eva la Cour, Mia Isabel Edelgart, Mads Ananda Lodahl, Eskil Andreas Halberg, Liv Nimand Duvå, Rasmus Brink Pedersen, Signe Schmidt Kjølner Hansen og Manfred Christiansen. Selvom de enkelte forfatteres bidrag er meget forskelligt, noget er bl.a. twitter feed, andet mail-korrespondance, så passer det rigtig godt sammen, og man får fornemmelsen af, at man står og læser over skulderen af arkivaren i bogen.

Bogen kan anbefales til læsere af forfattere som Kaspar Colling Nielsen, Kurt Vonnegut, Cormac McCarthy, John Wyndham og Brian Aldiss.

En underholdende og spændende roman, hvor man selv langsomt sammenstykker katastrofens omfang.


Proxima

Nr. 99/100 (2014)

af

af

Niels Dalgaard

Nr. 99/100 (2014)



Informationer og udgaver