Bøger / faglitteratur / kogebøger

Sanke : det gastronomiske måltid med omtanke


Beskrivelse


Kogebogen indledes med information om hvad, hvor og hvornår man kan sanke. Derefter kommer opskrifter på bl.a. saucer, salater, brød, hovedretter og desserter.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. dec. 2018

af

af

Lene Hedengran Rasmussen

d. 3. dec. 2018

Indbydende og inspirerende bog om at sanke urter og bær i naturen. For alle der gerne vil bruge naturen og have den ind i madlavningen.

Forfatteren Ghita Bennorth vil af nogle være kendt fra tv-programmet Masterchef. Hun er uddannet smørrebrødsjomfru, men er gået meget videre end det. I denne bog kan man finde opskrifter med urter, bær og andet fundet - sanket - i naturen. Vi introduceres for forfatterens baggrund, der har givet hende interessen for at sanke. Der er noget om, hvor og hvordan man kan finde urter og bær - også ved hjælp af apps - hvad man skal medbringe og hvor man skal/ikke skal sanke. Her er også et kapitel om planterne med fotos, en oversigt hvor man kan finde planterne, en sæsonoversigt og et smagsindeks. Opskrifterne er grundopskrifter som: olie, eddike, saft mv. Her er dressinger, saucer, smørrebrød, salater, brød, hovedretter og desserter. Bagest i bogen er et råvareregister. Ingredienserne til opskrifterne er både fra naturen og dem, vi køber - ikke alle vil være lige velkendte, men fås primært i velassorterede supermarkeder.

Meget inspirerende bog - lækkert omslag - om at sanke, med gode tips og inspiration til sankere. Her kan både begyndere og mere erfarne være med. Det er supersmart med bl.a. de apps, der henvises til, især for nybegyndere.

Der findes bl.a. Mad med naturens vilde planterVild og Vild. GB's bog har ligeså meget fokus på retterneDer findes bl.a. Mad med naturens vilde planter og . GB's bog har ligeså meget fokus på retterne.