Bøger / faglitteratur / erindringer

Se mor, jeg danser


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Mønsterbryderen Puk Elgård (f. 1968) deltager i et indianerritual i New Mexico og behandler her sit traume om et barndomshjem, der var ødelagt af sorg over hendes døde søster.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. jan. 2019

af

af

Inger Nygaard Kaad

d. 7. jan. 2019

Erindringsbog om Puk Elgårds barndom. Puk deltager i et indianerritual og behandler her sit traume om et barndomshjem, der var ødelagt af sorg over hendes døde søster. For voksne med interesse i Puk Elgård, mønsterbrydere og ritualer.

Om Puk Elgårds rejse til New Mexico, hvor hun skal gennemføre et fire dage langt indianerritual, der skal lindre hendes ængstelse og nervøse sind. Man følger Puk igennem de fire dage med fx genfødsel og menstruationsritual og mange andre rituelle elementer, med tilbageblik til hendes barndomshjem. Puk fandt ved et tilfælde ud af, at hun ville have haft en storesøster, Pia. Da Pia døde, blev Puk bogstaveligt talt et erstatningsbarn. Sorgen over Pias død ændrede forældrenes liv radikalt. Puk skulle konstant sørge for den gode stemning i et hjem præget af kronisk tavshed, misbrug og dårlige nerver. Minder, stemninger og konkrete hændelser i barndomshjemmet skyller ind over Puk, efterhånden som hun gennemfører ritualet. Via ritualet reflekterer hun over barndommen.

Bogen er smuk med lækre billeder, god papirkvalitet og en høj grad af generel lækkerhed. Historien er velskrevet, og vil komme til at begejstre de mange læsere, der holder af fortællinger om mønsterbrydere. Kombinationen af indianerritualets gang og de mange tilbageblik er stærk.

Alkoholmisbrug, angst og mønsterbrud er også emnerne i Zornig - fra vred til voksenDengang i Lemvig og Dengang i LemvigAlkoholmisbrug, angst og mønsterbrud er også emnerne i Zornig - fra vred til voksen og .


Berlingske tidende

d. 19. jan. 2019

af

af

Jette Meier Hammerich

d. 19. jan. 2019