Bøger / faglitteratur til børn

Sigurd fortæller om de græske guder


Beskrivelse


Bog og CD-rom med mp3 lydfil.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. okt. 2014

af

af

Signe Rugtved Andersen

d. 20. okt. 2014

Sigurd har denne gang kastet sig over den græske mytologi. På sin sædvanlige sprudlende og friske facon fortæller han om Zeus, Afrodite og alle de andre guder og det går ikke stille for sig. Bogen henvender sig til børn og barnlige sjæle, fra 5 år og op.

Sigurd Barrett, der tidligere har taget blandt andet bibelhistorierne og de nordiske guder under kærlig behandling, har her samlet 30 myter om de græske guder. Sigurd arbejder igen sammen med Jeanette Brandt, der også illustrerede Sigurd fortæller bibelhistorier. På den medfølgende MP3 har Sigurd selv indtalt bogen i hele sin tekst og indspillet de sange, der optræder i flere kapitler. Bagerst i bogen findes en oversigt over de guder, væsner og steder, man møder i bogen.

Sigurd er en dygtig formidler, der formår at gøre den græske mytologi både spændende, sjov og vedkommende for børn og barnlige sjæle, fra 5 år og op. Sproget er nutidigt, snakkende og livligt, som fx når Zeus udbryder "Top fedt" til at Poseidon, der i øvrigt elsker fiskefrikadeller og stegt vandmand, vil være havgud. Brandts karikerede og farverige illustrationer passer flot til myternes tone og indhold.

For dem, der savner mere mytologi, og i øvrigt kan lide Sigurds friske stil, er det oplagt at gribe Sigurd fortæller om de nordiske guderGudesjov (mp3). I Gudesjov er hovedvægten er lagt på de græske guders kærlighedslivFor dem, der savner mere mytologi, og i øvrigt kan lide Sigurds friske stil, er det oplagt at gribe Sigurd fortæller om de nordiske guder (mp3). I er hovedvægten er lagt på de græske guders kærlighedsliv.


Kristeligt dagblad

d. 12. nov. 2014

af

af

Kristian Østergaard

d. 12. nov. 2014


Logos

2020, nr. 3

af

af

Hans Gregersen (f. 1958)

2020, nr. 3