Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Sille og søpapegøjen


Beskrivelse


Sille og mor bor ved havet. Pludselig lyder et brag. En søpapegøje falder ned. Den har brækket vingen og bliver i en periode Silles bedste ven. Hun passer og plejer fuglen, men hun må give slip, da den igen er flyveklar.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. aug. 2018

af

af

Lisbeth Thue Hansen

d. 21. aug. 2018

En søpapegøje falder ned ved Silles hus. Den har brækket vingen og bliver i en periode Silles bedste ven. Til højtlæsning fra 5 år. Selvlæs fra 8 år/2. klasse.

Sille og mor bor ved havet, og en stormfuld nat falder en søpapegøje ned ved huset. Sille passer og plejer fuglen, som hun kalder Simon. Men en dag er Simon igen klar til at flyve ud over havet tilbage til de andre søpapegøjer. Det er ikke let at give slip. Bogen har lix 19. De sidste 30 sider af bogen er bageopskrifter, gåder og aktiviteter, som læserne kan læse og gå i gang med. Bogen har hårdt omslag, og illustrationen viser Sille, der står ved havet med søpapegøjen, der balancerer på hendes ene hånd.

Historien om at give slip på noget, man er kommet til at holde af, er relevant for alle. Bogen, der er oversat fra engelsk, har et altmodisch udtryk. Illustrationerne er holdt i farverne hvid, sort og orange. Indholdet og bogens udtryk stiller sig mellem to stole. Bogen er oplagt til oplæsning, mens dens udtryk fremstår for barnligt for børn, der selv kan læse historien. Ved afsnittene med aktiviteter bagerst i bogen er der sat faktabokse ind om søpapegøjer, men der er opgaver - fx at lave en mejsekugle - der opleves som fyld.

Julie og fuglenBålet og Bålet er begge ældre titler, der drejer sig om at passe en vild fugl med en brækket vingeJulie og fuglen og er begge ældre titler, der drejer sig om at passe en vild fugl med en brækket vinge.