Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Det glemte brev


Beskrivelse


Krimi. Da det lokale dagblad udsættes for en bombetrussel er de tre veninder Pella, Siri og Tyra heldigvis på pletten. Hvem står bag de mærkelige trusler?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. juni 2010

af

af

Elisabeth Bennetsen

d. 9. juni 2010

Syvende del i krimiserien Piger på sporet for børn - især piger - fra ca. 10 år. Gode læsere kan være med tidligere. Forsiden signalerer drama og spænding.

Igen er de tre raske piger Pella, Siri og Tyra lige på den plet, hvor tingene sker. De besøger med klassen det lokale dagblad netop på det tidspunkt, hvor der dukker en bombetrussel op, og selvfølgelig kan de ikke lade den udfordring ligge. Sagen må opklares! Ret hurtigt får de sporet sig ind på, hvad motivet kan være. Avisens unge kulturmedarbejder er målet, og hvorfor er han nu det? Det må være en hævngerrig forfatter, mener pigerne, og tager en snak med en mulig sådan. Efter en god gang klassisk detektivarbejde med udlagte spor til den opmærksomme læser, får de opklaret sagen, som har en overraskende slutning, der ikke skal røbes her. Men det sker naturligvis ikke uden en masse spænding og dramatik. Vel er det ikke spor realistisk, at tre så unge piger kan gå politiet i bedene på den måde, men detektivromaner for voksne har samme svaghed. Bogen er hurtigt læst med spændingskurver i hvert kapitel og et raskt sprog uden dikkedarer. Pigernes indbyrdes pingpong bidrager til læselysten.

Bogen holder niveauet fra resten af serien og ligner ellers mest andre krimier som fx den om Græskarbanden.

Et godt bud på en hurtigt læst krimi uden for mange svinkeærinder og døde punkter. Lige en serie til feriekufferten til de børn, som vil underholdes af noget, de ikke behøver tænke for meget over imens.