Bøger / skønlitteratur / roman

Skal vi knalde, mens vi venter?


Beskrivelse


Dick lit roman om advokaten Ditlev Munch, hans jagt på kærligheden og specielt om hans betagelse af og forelskelse i den skønne Helena.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. maj 2019

af

af

Michael Linde Larsen

d. 7. maj 2019

Da den 33-årige advokat Ditlev Munch møder den skønne Helena på en rejse til Madrid, er det starten på et heftigt kærlighedseventyr. Dick lit-roman om de mange (vild)veje hen mod den svære og måske uopnåelige kærlighed. Kan læses af både yngre mænd og kvinder.

Efter at have været kærester i fire år forlader indretningsarkitekten Helena på 35 år pludseligt, og uden forklaring, Ditlev. I tilbageblik forsøger han derefter, at få styr på sit liv, mens han kaster sig ud i nye kærlige forbindelser. Men hele tiden spøger Helena i baggrunden, og i takt med at familie og venner indgår i mere faste relationer, og nogle får børn, begynder Ditlev kampen for ar vinde den store kærlighed tilbage. Tidsmæssigt udspilles handlingen i 2001 og 2002. Bogen er en revideret genudgivelse af Amor vincit omnia fra 2003.

Det er en fin og letlæst dick lit-roman, som, ud over sin umiddelbare underholdende tone, også kan læses som en mands kvaler med at finde sig selv og få styr på kærligheden. Bogen er tro mod genren, dvs. at visse passager og tematikker kan have et vist kliché-agtigt skær over sig.

Mange er bøgerne om yngre mænd og jagten på kærlighed og identitet. Et par nyere bud er En helt almindelig hanRestferie af Chad Kultgen og Restferie af Tommy JaudMange er bøgerne om yngre mænd og jagten på kærlighed og identitet. Et par nyere bud er En helt almindelig han af Chad Kultgen og af Tommy Jaud.