Skeletter i skabet er forbeholdt børn, fra 10 år/4. klasse, der gerne vil vide, hvad de gamle talemåder egentlig betyder.
Bogen er sjov og informativ at bladre i. Man får svar på, hvad talemåder betyder, og hvor de oprindelig stammer fra. Der er tale om 2. udgave, lidt mindre i format, og dermed 84 sider i modsætning til 80 sider. Rasmus Juul er stadig illustrator, så de mange sjove illustrationer er identiske med 1. udgave. Bogen forklarer og illustrerer på en god og underholdende måde dagligdags talemåder, som mange børn og ikke mindst tosprogede ofte spørger til. Forrest er et opslag med tips og tricks samt en indledning. Der er en alfabetisk indholdsfortegnelse, så man hurtigt kan finde, hvad man søger. Bogen er anvendelig til sjov, undervisning og samtaler om sprogets finurligheder. Sjov forsideillustration, der fint afspejler bogens indhold.
Hvis man har bogen i forvejen, og den stadig er intakt, er det ikke nødvendigt at indkøbe denne udgave. Forfatteren har tidligere skrevet bøger om sproget bl.a.: Øvelse gør mester og 74 andre ordsprog, 2004 og Når en sort kat krydser din vej, 2009. Desuden lavede hun Frøken Flora, 2007, om madlavning, rengøring og vasketøj.
Bogen er anvendelig for alle børn samt tosprogede voksne, der undrer sig over det danske sprogs mange nuancer. I denne opslagsbog kan man hurtigt få et svar, når det drejer sig om de gamle danske talemåder, som vi dagligt bruger i flæng.