Bøger / skønlitteratur / roman

Skeletterne i Fleshmarket Close


Beskrivelse


Krimi. En omorganisering af politistyrken sender Rebus og Siobhan ud til et knivdrab i en barsk forstad. Ofret er muligvis en illegal indvandrer, og fremmedhadet dukker op alle vegne, inden sagen bliver opklaret.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

2006

af

af

Kent Skov

2006

Endnu et solidt produkt fra mesterkrimisnedkeren fra Edinburgh. Også denne gang må detektiv John Rebus rykke ud i et af byens mindre pæne kvarterer, Knoxland i den vestlige bydel med de imposante husnavne, der dækker over betonslum. Plottet har flere spor, men både plot og historie har udspring i et racistisk motiveret knivmord på en illegal indvandrer. Men handlingen byder derudover snart på flere sidehistorier i form af et makabert fund af to begravede skeletter og en forsvundet teenager, som har forbindelse med en tidligere krimisag, som Rebus' assisterende opdager nu kriminalassistent Siobhan Clarke har været involveret i. Men intet af det er selvsagt, hvad det først ser ud til at være. Rebus skal samtidig slås på de indre linjer i korpset i forbindelse med en stationsflytning til et mondænt distrikt, hvor dele af ledelsen hellere vil se hans hæl end hans tå og "glemmer" at give ham et skrivebord. Rankin kan have en tendens til at trække plottet til det yderste samtidig med, at den ellers altid interessante tegning af hovedpersonerne ikke udvikles så meget i denne bog. Det vil imidlertid ikke anfægte hans mange læsere, der igen med berettiget nydelse vil stille ind på Rankins ordrige, men skarpe frekvens og sluge den nye Rebus-bog. Rankin er desuden et af hovednavnene på dette års bogmesse i Forum.


litteratursiden.dk

d. 18. dec. 2006

af

af

Marit Haugaard

d. 18. dec. 2006

Skeletterne vælter ud af skabene i en veritabel gyser om skruppelløs udbytning af mennesker, der ikke ejer andet end håbet om et bedre liv – eller bare et liv. Skotske Ian Rankin tager igen et politi...


Politiken

d. 18. nov. 2006

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 18. nov. 2006


Børsen

d. 27. nov. 2006

af

af

Christa Leve Poulsen

d. 27. nov. 2006