Bøger / faglitteratur

Skønheden i det uperfekte : hvordan vi slipper fri af tidens perfekthedskultur


Beskrivelse


Med udgangspunkt i forskning fra den positive psykologi og den japanske filosofi wabi-sabi sættes der fokus på, hvordan man kan lære at finde meningen i livets foranderlighed, i egen ufuldkommenhed og i livets fællesskaber.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. apr. 2020

af

af

Heidi Mørch

d. 20. apr. 2020

Giv slip på myten om det perfekte og opnå bedre trivsel. For den der måske stiller for høje krav til sig selv.

"Hvordan slipper vi fri af tidens perfekthedskultur og perfektionisme?" Med udgangspunkt i den japanske filosofi wabi-sabi og forskning fra den positive psykologi viser bogen, hvordan man kan lære at finde meningen i livets foranderlighed, i egen ufuldkommenhed og i livets fællesskaber. Det er også et opgør med forbrugsræs og troen på, at man kan købe, kontrollere eller forhaste sig lykkelig. Der gives 12 konkrete bud på sammen at finde veje til at leve fuldt ud med et mere balanceret fokus på trivsel, kærlighed, kreativitet, opbyggelige relationer, fællesskab, flow, glæde, selvværd, nærvær, frihed, mening, mod og styrker. Bogen indeholder råd og redskaber - herunder enkelte af forfatterens egne digte - til refleksion over egne tanke- og handlemønstre samt guidelines til at hjælpe andre. Noteapparat og emneopdelt inspirationsliste med udvalgte bøger - både fag og skønlitteratur, Ted Talks og en enkelt app. Forfatteren er lektor med speciale og forskning i perfektionisme, perfekthedskultur og forbrugskultur.

Udmærket og fagligt velfunderet udgivelse til brug for at slippe jagten på det perfekte. Som forfatteren selv siger: "ingen mirakelkur" men et refleksions- og dialogværktøj.

Mere om wabi-sabi kan man bl.a. finde i JaponismeIkigaiSlow living og Ikigai. Også en måde at stå af præstationsræset på får man i Slow livingMere om wabi-sabi kan man bl.a. finde i Japonisme og . Også en måde at stå af præstationsræset på får man i Slow livingMere om wabi-sabi kan man bl.a. finde i Japonisme og Ikigai. Også en måde at stå af præstationsræset på får man i .