Bøger / faglitteratur / øvelser

Slip fri af perfektionismens greb


Beskrivelse


Om udfordringerne ved og konsekvenserne af at være perfektionist. Med refleksions- og skriveopgaver, hvor fokus er på at kunne tænke og handle mere fleksibelt på adfærdsmønstre, og på at styrke selvværdet.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. okt. 2017

af

af

Grethe Lorentzen

d. 27. okt. 2017

Om udfordringerne ved og konsekvenserne af at være perfektionist. Med opgaver i at arbejde sig væk fra perfektionismens tanke- og handlemønstre. Til dem, der vil arbejde med sig selv.

Følgevirkninger af perfektionisme er blandt andet stress, angst, depression, manglende livsglæde, samt lavt selvværd, siger forfatteren, som gør rede for hvordan perfektionisme opstår og de følelses- og adfærdsmæssige og relationelle konsekvenser af den. Anden del af bogen indeholder refleksions- og skriveopgaver, hvor fokus er på at kunne tænke og handle mere fleksibelt på adfærdsmønstre, og på at styrke selvværdet. Der er sat plads af til at notere i bogen. Marie-Louise Vandborg Svane Dehn er psykolog og specialist i psykoterapi og klinisk psykologi. Hun vandt i 2009 en pris for formidlingsevne.

Velskrevet, dybdegående og fagligt velfunderet bog om perfektionistens udfordringer, som formidler god forståelse af perfektionismens årsager, dens svøber og mulige ændringer i egen selvforståelse. De egen-terapeutiske opgaver er omfattende, og bogen henvender sig til dem, der vil lægge arbejde i at udfordre egne tanke- og handlemønstre.

Glæden ved at være uperfektAt overvinde perfektionisme giver 10 pejlemærker i processen med at forstå sig selv. At overvinde perfektionisme er en selvhjælpsguide, der bruger teknikker fra kognitiv adfærdsterapiGlæden ved at være uperfekt giver 10 pejlemærker i processen med at forstå sig selv. er en selvhjælpsguide, der bruger teknikker fra kognitiv adfærdsterapi.