Lille slægtsroman om kvindeliv gennem fire generationer med fokus på det hårde slid og fattige, triste livsvilkår. Bogen kan læses med feministiske briller, dog er målgruppen nok især dem, der holder af en letlæst skildring af livet på landet i gamle dage.
Fortællingen åbner med en side anno 1990 om en lille pige, der er løbet væk. Næste kapitel foregår omkring 1915. Unge Kirsten har overtaget familiens gård sammen med sin mand og får en flok børn, der alle skal arbejde hårdt. Datteren Alma kommer på højskole og flytter til en anden gård. Hendes datter Anne er mindre kvik og mener at kunne forbedre sit liv ved at forføre mænd. Annes børn vanrøgtes groft, og Karoline, som runder historien af i nutiden med drømmende refleksioner, har svært ved at håndtere livet.
Romanen har gode beskrivelser af livet på landet og især kvindernes hårde arbejde og livsvilkår, som indebærer overgreb, tab og uønsket graviditet. Rammefortællingen med nutidens Karoline er kort og fungerer mindre godt, den virker snarere forvirrende end den binder slægtshistorien sammen. Men den giver sandsynligvis bedre mening, hvis man har læst forfatterens første roman. Et aspekt, man evt. kan anvende i formidlingen, bl.a. til ældre lånere.
Forfatteren har også skrevet Et halvt livFør rødstrømperneForsvar for Martha, en selvbiografi om omsorgssvigt og depression. Andre lignende romaner er Før rødstrømperne og Forsvar for Martha samt bøger af Tove Pilgaard, Hjørdis Varmer og Ebba NielsenForfatteren har også skrevet Et halvt liv, en selvbiografi om omsorgssvigt og depression. Andre lignende romaner er og Forsvar for Martha samt bøger af Tove Pilgaard, Hjørdis Varmer og Ebba NielsenForfatteren har også skrevet Et halvt liv, en selvbiografi om omsorgssvigt og depression. Andre lignende romaner er Før rødstrømperne og samt bøger af Tove Pilgaard, Hjørdis Varmer og Ebba Nielsen.