Bøger / skønlitteratur / roman

Slangehvisleren


Beskrivelse


Allegorisk fortælling om skovfolket, som er venner med slangerne og kan deres sprog. Deres livsform er i opløsning og erstattes af agerbrugere i landsbyen, men Leemet vil selv bestemme sin skæbne.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. maj 2015

af

af

Grethe Lorentzen

d. 5. maj 2015

Uheldsvanger fortælling med sort humor om et naturfolk i opløsning. Til voksne læsere af dark fantasy.

I udkanten af middelalderens kristne Europa bor et skovfolk, der hidtil har overlevet takket være deres venskab med slangerne og skovens dyr. Skovfolket er hastigt ved at miste fodfæste. De fleste er taget ind til landsbyerne og underkaster sig herremændene, den nye religion og agerbrugernes forhadte brød. Men hovedpersonen, Leemet, vil ikke slippe skoven og glemme slangesproget. Andrus Kivirähk (1970-) er en afholdt og elsket estisk forfatter, som med denne roman for første gang udkommer på dansk.

"Slangehvisleren" er en allegorisk, mytisk og tragisk fortælling om et naturfolk i hastig opløsning, som har rødder i både eventyr og sagaer. Den kan læses som civilisationskritik og som en storslået episk fortælling om en outsider, der tager skæbnen i sin egen hånd. De overnaturlige elementer i romanen fangede dog ikke denne læser ind.

Læsere af fx Terry Pratchett, Kurt Vonnegut og Sjóns Månesten, som er en roman om at være anderledes og en outsider i historiske rammer, vil også synes om "slangehvisleren".


Politiken

d. 17. maj 2015

af

af

Anne-Marie Vedsø Olesen

d. 17. maj 2015


Kristeligt dagblad

d. 8. aug. 2015

af

af

Kristine Kabel

d. 8. aug. 2015