Bøger / skønlitteratur / roman

Slutstenen


Beskrivelse


Historieprofessor Emily Wess er vidne til et uforklarligt drab, hvor drabsmændene er på jagt efter et historisk dokument. Wess dechifrerer en del af dokumentet, hvilket starter en jagt på slutstenen. Et kapløb for at forhindre et dommedagsangreb i Chicago er i gang.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. aug. 2015

af

af

Helle Winther Olsen

d. 5. aug. 2015

Slutstenen har i århundreder ligget gemt i den egyptiske ørken. Nu er både en gnostisk sekt og et britisk professorpar på jagt efter den. For læsere der ikke kan få nok af konspirationer, mysticisme tilsat historisk viden.

Historieprofessor Emily Wess bliver vidne til et uforklarligt drab på sin fætter i sit eget hus. Drabsmændene var på jagt efter et historisk, koptisk dokument, men finder kun første side. Sammen med sin mand Michael Torrance (parret kender vi fra Det forsvundne bibliotek ) dechifrerer hun side to, som forbryderne ikke fik med sig. Det leder dem til Egypten i jagten på slutstenen og tilbage til fundet af de berømte Nag Hammadi-skrifter (som bl.a. omfatter Thomasevangeliet). Imidlertid er slutstenen også afgørende for en gnostisk sekt i udførelsen af et planlagt dommedagsangreb i Chicago.

Læseren holdes i jerngreb af romanens konstruktion som baseres på korte kapitler, hvor man på skift følger professorparret, sektens forberedelser og Chicago-politiets forsøg på at få mere viden om det forestående angreb. Den noget konstruerede thrillerramme bæres oppe af historiske facts og konkret viden om gnosticisme og Nag Hammadi-skrifterne. Blandt de mange Dan Brown-agtige mysteriebøger placerer den sig solidt i midterfeltet. Kan sagtens læses selvstændigt.

Kan sammenlignes med Dan Brown, Andy McDermott, Kate Mosse og Katherine Neville, men hos Dean er persontegningen ikke vægtet helt så højt Det forsvundne bibliotek.


litteratursiden.dk

d. 1. okt. 2015

af

af

Arne Larsen

d. 1. okt. 2015

Uafhængig fortsættelse af ’Det forsvundne bibliotek’. Gensynet med ægteparret Emily Wess og Michael Torrance byder igen på en velkomponeret og spændende konspirationsthriller. Historieprofessor Emily ...