Bøger / skønlitteratur / roman

Små hemmeligheder


Beskrivelse


Alexandra vender efter 10 år hjem til sin mors blomsterbutik i den by, der hverken har glemt eller tilgivet hende. Kun vennerne Kim og Patrik støtter hende. Og så er der Daniel, der nu er blevet en voksen og meget tiltrækkende mand.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. jan. 2018

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 24. jan. 2018

Fuld af hemmeligheder vender Alexandra efter 10 år tilbage til sin hjemby, som ikke har glemt hende, eller tilgivet. Roman til dem, der holder af en hyggelig romantisk fortælling, der er tilsat sex og lidt spænding.

Alexandra, en 28-årig fotograf, er fuld af ar på krop og sjæl. Da hendes mor bliver syg, må hun efter 10 år vende hjem og passe hendes blomsterbutik. Byen har ikke glemt hende, i særdeleshed har hendes afdøde kærestes forældre hverken glemt eller tilgivet. Ungdomsvennen Daniels følelser er anderledes varme. Historien folder sig langsomt ud og alle mysterier afsløres til sidst, i første kapitel får vi dog et klart hint. Romanen foregår i Sverige og handler om venskab, seksuel tiltrækning samt skyld, skam og straf. Arbejdstilfredshed er også et tema.

Alt for længe bliver der kredset som katten om den varme grød. Sproget er ikke helt i top, og det tunge psykologiske gods bag personerne bliver ikke foldet ordentligt ud. Dermed kommer figurerne og deres trængsler til at fremstå lidt postulerede. Ellers en ret charmerende fortælling, hvor man gerne vil vide mere om personerne og hvordan det fremover går dem. Den virker mere international end svensk.

Forfattere som fx Cecilia Ahern, Clare Macintosh og Mhairi McFarlane skriver kærlighedsunderholdning for yngre kvinder i nogenlunde samme stil. De romantisk-erotiske trilogier "Tangled" og "Fifty shades" taler til samme målgruppe.