Bøger / faglitteratur / kogebøger

Småt og godt


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. okt. 2017

af

af

Michelé Askja K Hvarregaard

d. 27. okt. 2017

Mette Blomsterberg er igen på banen med søde, små lækkerier - men også salte - her i bogen om "fingermad". For alle der elsker at lave mad.

"Småt og godt" indeholder 71 illustrerede opskrifter på små hapsere - eller "fingermad", som forfatteren også kalder de tapas-lignende små anretninger. Alle kan serveres enkeltvis eller sammensat til små eller store buffeter. Bogen er inddelt i afsnittene salt, sødt og brød. Derudover er der forord af forfatteren, et afsnit om nyttige grundopskrifter og register over alle opskrifterne.

"Fingerfood" er kæmpe populært for tiden og ses blomstre op i gadebilledet i diverse streetfood-boder. Blomsterberg er, med sin nye kogebog, på forkant med trenden og gør det rigtig godt. Opskrifterne er lette at gå til, teksten lettilgængelig og fotografierne gør én sulten, hvis man ikke allerede var det. Det er tydeligt at se, at konditoren, kendt fra DR's "Den store bagedyst", ikke kun er god til det søde - men også det salte køkken. Bogen er ydermere dejlig bastant og stoflig at røre ved, og layoutet er moderne og stylet i mørke farver.

Begrebet "fingerfood", er forholdsvis nyt i det danske kulinariske begrebsapparat, så der er ikke mange bogudgivelser at finde. Men tapasbøger som fx Politikens bog om tapasTapas på den nemme måde af den danske kokkekollega Anne Hjernøe og Tapas på den nemme måde, har samme principper med de små lækre anretninger og vil være et kig værdBegrebet "fingerfood", er forholdsvis nyt i det danske kulinariske begrebsapparat, så der er ikke mange bogudgivelser at finde. Men tapasbøger som fx Politikens bog om tapas af den danske kokkekollega Anne Hjernøe og , har samme principper med de små lækre anretninger og vil være et kig værd.