Bøger / faglitteratur / kogebøger

Tapas på den nemme måde


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. apr. 2008

af

af

Lone Krøgh

d. 10. apr. 2008

Tapas er emnet for denne kogebog, der henvender sig til køkkenskrivere med lyst til disse spanske småretter.

Tapas kan serveres som appetizers før et hovedmåltid eller som snacks. Tapas kan også udgøre et måltid i sig selv, hvis der gives en række forskellige slags. I denne bog er der opskrifter på omkring 60 tapas, og de er opdelt i hurtige tapas til drinks, tapas med æg, tapas med grøntsager, tapas med alt godt fra havet, tapas med kød og søde tapas. Nogle af tapasene er ganske enkle og med få ingredienser, mens andre er mere omfattende. Fremgangsmåden beskrives ligefremt, mens ingredienserne kan være specielle og enkelte fremgår ikke af den forklarende ingrediensliste bag i bogen. Der er farvefotografier af samtlige tapas og angivelse af forberedelses- og tilberedelsestid. Selv er jeg ikke den store tapasspiser, men i hænderne på rette vedkommende vil opskrifterne i denne bog givetvis være både raffinerede og inspirerende.

I løbet af de sidste fem år er der kommet syv kogebøger om tapas alene, senest Tapas fra hele verden, 2008 Derudover er der opskrifter på tapas i en række all round kogebøger.

Tapas er en spise, som vinder mere og mere frem, og denne kogebog kan fint supplere bibliotekets samlinger af tapaskogebøger.