Bøger / skønlitteratur / roman

Smaragdsliberen


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Jødedom, islam, kristendom og ateisme mødes i historien om smaragdsliberen Pierre, der har en nærdødsoplevelse. Hans datter Zara er kunsthistoriker på en farlig rejse i Georgien og hans bedste ven frygter for sit radikaliserede barnebarn.

Anmeldelser (9)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. sep. 2018

af

af

Inger Nygaard Kaad

d. 21. sep. 2018

Roman om den jødiske smaragdsliber Pierre, der genoplives og vender tilbage til et liv med datteren Zara, der er ateist og sin bedste ven den muslimske guldsmed Youssef. For voksne romanlæsere med interesse for relationer og religion.

Bogen er bygget op i små afsnit, hvor man følger Pierre, Zara og Youssef på skift. Pierre bor i Idar-Oberstein i Sydtyskland, hvor han efter en stærk nærdødsoplevelse skal slibe den største smaragd i sin karriere. Datteren Zara er i Georgien for Unesco som kunsthistoriker, men den rejse tager en uventet drejning. Guldsmeden Youssef bor i Paris og er meget bekymret for radikaliseringen af sit barnebarn. De tre spor flettes ind i hinanden, og der kredses om forskellige opfattelser af døden.

Anne-Cathrine Riebnitzsky er en dygtig sprogbehersker, og det er efterhånden en signatur for hende at skrive i små afsnit med et persongalleri, hvor historierne griber ind i hinanden. I denne roman bliver man dog ikke så grebet af personerne som i Den stjålne vejForbandede yngel eller Forbandede yngel. Den meget store detaljerigdom om smaragder og deres slibning kan være en af grundene til, at man ikke gribes. Idéen om at vise det fælles menneskelige og døden som vilkår i islam, kristendom og jødedom er finAnne-Cathrine Riebnitzsky er en dygtig sprogbehersker, og det er efterhånden en signatur for hende at skrive i små afsnit med et persongalleri, hvor historierne griber ind i hinanden. I denne roman bliver man dog ikke så grebet af personerne som i Den stjålne vej eller . Den meget store detaljerigdom om smaragder og deres slibning kan være en af grundene til, at man ikke gribes. Idéen om at vise det fælles menneskelige og døden som vilkår i islam, kristendom og jødedom er fin.

En anden roman, der kredser om de mange forskellige opfattelser af døden er Ham der søger dødenFrøken Smillas fornemmelse for sne. I Frøken Smillas fornemmelse for sne er der også en meget stor detaljerigdomEn anden roman, der kredser om de mange forskellige opfattelser af døden er Ham der søger døden. I er der også en meget stor detaljerigdom.


litteratursiden.dk

d. 22. okt. 2018

af

af

Anne Klara Bæhr

d. 22. okt. 2018

Fremragende roman om tro, tolerance og venskab i en verden med krig og terror. Det er en meget smuk og gribende bog, Anne-Cathrine Riebnitzsky har skrevet. Bogen handler om tro, tolerance og venskab,...


Kristeligt dagblad

d. 16. okt. 2018

af

af

Claus Grymer

d. 16. okt. 2018


Berlingske tidende

d. 13. okt. 2018

af

af

Merete Reinholdt

d. 13. okt. 2018


Jyllands-posten

d. 10. okt. 2018

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 10. okt. 2018


Weekendavisen

d. 12. okt. 2018

af

af

Anne Knudsen (f. 1948)

d. 12. okt. 2018