Bøger / skønlitteratur / roman

Sne


Beskrivelse


Apotekeren Jakob Törn skal hjælpe til med at balsamere liget af Sveriges konge, Karl 12., der er blevet dræbt i kamp.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. apr. 2018

af

af

Camilla Bøcher Roesen

d. 6. apr. 2018

Apotekeren Jakob Törn skal hjælpe til med at balsamere liget af Sveriges konge, Karl d.12, der er blevet dræbt i kamp. For læsere af historiske romaner.

Apotekeren, Jakob Törn, bliver stukket i armen af sin kone, da han fortæller hende at kongen af Sverige, Karl. d.12, er blevet dræbt. Kongens lig bliver bragt til byen for at blive balsameret, så det kan holde til rejsen mod Stockholm, og Jakob Törn bliver bedt om at hjælpe til med balsameringen af liget. Desuden forbereder byen sig på, at de soldater der har været i krig og blevet besejret vender hjem til Sverige, sårede, sultne og i skidt forfatning. Fortællingen foregår over nogle dage, hvor vi følger hovedpersonen Jakob Törn. Dels i hans sociale liv, hvor han bliver konfronteret med rygter om sit ægteskab, dels i hans opgave med balsameringen og oplevelsen af byen, der langsomt fyldes af soldater og dels i hans liv på vej tilbage til konen, der stak ham ned, da han fortalte at kongen var død.

Bogen er en fin beskrivelse af livet i en lille svensk by i starten af 1700-tallet, hvor hverdagslivet vendes på hovedet af kongens død. Sprogligt er den lidt træg, og kræver derfor koncentreret læsning. Det er ikke en bog man lige kan gå til og fra. Men fin, og hurtigt læst. Forholdsvis anonym forside, der kræver formidling.

Lars Widding har skrevet en firdelt serie om Karl d.12, hvoraf Heltenes tid er første bog.


litteratursiden.dk

d. 2. maj 2018

af

af

Anne Klara Bæhr

d. 2. maj 2018

Mesterlig roman, der beskriver stemningen i Sverige, da Karl 12. dør, men også krigens rædsler og meningsløshed skildret gennem apotekeren Jakob Törn. Romanen udspiller sig over ganske får dage i en...


Politiken

d. 21. apr. 2018

af

af

Thomas Bredsdorff

d. 21. apr. 2018


Jyllands-posten

d. 21. juli 2018

af

af

Henriette Bacher Lind

d. 21. juli 2018


Weekendavisen

d. 9. maj 2018

af

af

Klaus Rothstein

d. 9. maj 2018


Standart

Årg. 32 nr. 4 (2018)

af

af

Allan Sortkær

Årg. 32 nr. 4 (2018)