Bøger / skønlitteratur / roman

Snedronningen


Beskrivelse


Det er vinter i et nedslidt kvarter i New York, hvor brødrene Tyler og Barrett begge overvejer, hvad de skal med deres liv. Tyler sniffer kokain og venter på sit musikalske gennembrud, mens Barrett er blevet forladt af sin kæreste.

Anmeldelser (9)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. feb. 2015

af

af

Jette Landberg

d. 17. feb. 2015

Raffineret skildring af to brødres midtlivskrise i en nedslidt del af Brooklyn. Er man til Woody Allen eller Paul Auster, vil man også rammes af dette menneskekloge kammerspil med symbolske træk fra H.C. Andersens Snedronningen.

Brødrene Barrett og Tyler Meek er begge gået i stå i deres liv, Tyler drømmer om det store gennembrud som musiker mens han sniffer kokain, og Barrett arbejder i en forretning, skønt han har en universitetsgrad fra Yale. Tylers kæreste Beth er døende. Barrett er lige blevet kasseret af sin kæreste som så mange gange før. En aften i Central Park ser han et himmelsk lys, som måske kan blive et vendepunkt. Cunningham har skrevet en række romaner med den menneskelige psyke som omdrejningspunkt, bl.a. Timerne, som han fik Pulitzer prisen for.

Cunningham har her begået endnu et fornemt studie i menneskesindet for den intellektuelle læser.

Med sit billedsprog og symbolik minder bogen mig om Leonard Cohens sange. Som i Cunninghams tidligere bøger spiller homoseksualitet en rolle, men det er ikke et centralt emne. Andre nyere skildringer af det intellektuelle New York er fx Karl Taro Greenfelds Triburbia, der skildrer en gruppe fædre i Tribeca-kvarteret, som er noget mere mondænt end Meek-brødrenes kvarter.


litteratursiden.dk

d. 12. mar. 2015

af

af

Anny Skov Madsen

d. 12. mar. 2015

En uforlignelig og læseværdig roman, der med eventyret som klangbund, fortæller om to brødres midtlivskrise, om kærlighed i mange variationer, om håb, sygdom og afhængigheden af kokain. I New York, no...


LitteraturNu [online]

d. 3. juni 2015

af

af

Mona Munck-Lindblom

d. 3. juni 2015


Berlingske tidende

d. 7. mar. 2015

af

af

Per Krogh Hansen

d. 7. mar. 2015


Weekendavisen

d. 13. mar. 2015

af

af

Katinka Bruhn

d. 13. mar. 2015


Standart

Årg. 29, nr. 2 (2015)

af

af

Dag Heede

Årg. 29, nr. 2 (2015)