Bøger / faglitteratur / bagebøger

Søbys kager på pinde : popcakes


Beskrivelse


25 forskellige opskrifter på popcakes. Små kugler af kage blandet med creme og sat på pinde. Der er opskrifter på popcakes med lakrids, Daim, cola, skumfiduser, hyldeblomst, citron og meget mere.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. dec. 2011

af

af

Ulla Møller

d. 2. dec. 2011

For fingernemme, lækkersultne børn og voksne fra 10 år.

Forfatteren har tidligere udgivet kogebøger for børn og unge og bøger med opskrifter på fedtfattige kager. Det fedtfattige er hun gået bort fra i denne bog om en ny trend i konditorkunsten, popcakes. De små, mundrette kager minder om konfekt og om petit fours, men mest af alt om bagerens romkugler, der også er fremstillet af kagekrummer og samlet med hindbærsyltetøj. Her er det en smørcreme, oftest bestående af flødeost, flormelis og smagsstoffer som fx appelsin, lakrids eller pebermynte, der holder sammen på krummerne. Udgangspunktet er 25 formkager, der også er tilsat forskellige smage. De ser i sig selv lækre ud, bortset fra at der er brugt margarine i dejen. Den færdige kage smuldres og blandes med cremen. Nu kommer det spændende, kagemassen formes til kugler, bliver sat på en pind, overtrækkes med chokolade eller et kulørt overtræk og pyntes på forskellig vis. Opskrifterne er lette at følge, på højresiderne bliver de ledsaget af et inspirerende farvefoto af det færdige resultat.

Tidligere i 2011 udkom Popcakes : 25 opskrifter på små, lækre kager på pind med samme koncept. Her er grundlaget for samtlige kager chokoladekage, så Annette Søbys opskrifter er mere varierede.

Der er ingen tvivl om, at kagerne vil vække jubel hos børn og barnlige sjæle, og de vil være en succes til en børnefødselsdag, men generelt virker de for fede og for søde. De skal nok i høj grad afsættes på deres festlige udseende.