Bøger / skønlitteratur / noveller

Som et urværk


Beskrivelse


20 aktuelle danske science fiction noveller om rumrejser, faren ved at pille ved økosystemer, invasioner fra rummet, parallelle universer, Jordens undergang, månekoncerter med mere.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. sep. 2015

af

af

Michael Olsen

d. 18. sep. 2015

Er du til dansk science fiction for unge voksne, så er "Som et urværk" et godt bud på en interessant læseoplevelse.

En antologi bestående af 20 udvalgte noveller skrevet af debutanter og allerede udgivne forfattere. Et forord redegør for tilblivelsen af novellesamlingen, og bagerst præsenteres de enkelte bidragydere. Novellerne stikker emnemæssigt i alle mulige retninger og med en fin spredning imellem hård og blød science fiction. "Som et urværk" er 10. bind i serien "Lige under overfladen". Det er Science Fiction Cirklens årlige novellesamling, der efterhånden er blevet en slags institution inden for dansk science fiction litteratur.

Med 20 noveller af både debutanter og tidligere udgivne forfattere vil kvaliteten nødvendigvis være noget svingende, som det har været med mange af bindene i serien. Den indeholder flere bud på god science fiction, men der er for mange noveller med, der trækker samlingens generelle kvalitet ned. Bedst er ifølge denne lektør novellerne "Som venner vi skilles" om multiverse-teorien, "Århundredets mand" om utilsigtede følger af teknologiske landvindinger via pornobranchen og "Som et urværk", der beskriver et dansk nutidssamfund i en steampunk-agtig verden.

Herhjemme er det næsten kun Science Fiction Cirklen, der udgiver science fiction noveller. En anden ny samling er Søheste på Mars.


Himmelskibet

Nr. 47 (2016)

af

af

Anne Dencker Bædkel

Nr. 47 (2016)