Bøger / skønlitteratur / roman

Som om vi aldrig rigtigt fandtes


Beskrivelse


Christin får et telefonopkald om et dødsfald i hendes barndomsby. Fortiden tvinger hende tilbage, hvor hun sammen med den lokale journalist Micki Reiss prøver at afdække, hvad der skete dengang i ungdomsårene, hvor de var en lykkelig gruppe unge og hvor alting smuldrede.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. mar. 2019

af

af

Stine Grabas

d. 11. mar. 2019

Christin får et telefonopkald om et dødsfald i hendes barndomsby. Fortiden tvinger hende tilbage, hvor hun sammen med den lokale journalist prøver at afdække, hvad der skete dengang i ungdomsårene, da de var en lykkelig gruppe unge og alting pludselig smuldrede. For læsere af spændingsromaner med et twist.

Den før så karismatiske Nikolaj er død. Christin har lige fået opkaldet, og selv om de ikke har set hinanden siden gymnasiet, tager hun til barndomsbyen for at være med til begravelsen. Veninden Pauline, der blev psykotisk i slutningen af 3.g, taler i tåger og forsvinder sporløst. Sammen med den lokale journalist, Micki, prøver de at lokalisere Pauline. Den sammentømrede populære gruppe fra dengang blev splittet fra den ene dag til den anden og Micki prøver at finde årsagen. Mange hemmeligheder og fortielser må se dagens lys. Det er Rikke Dahls debutroman.

Spændende pageturner om skyld, venskab og hemmeligheder. Bogens korte kapitler med skiftende fortællevinkler, gør bogen svær at lægge fra sig. Hemmeligheden om dengang bliver man ved med at kredse om og dens skæbner er godt beskrevet.

Bogen kunne på sin vis minde om Sol, stjerne, ulykkeFasandræberne, hvor man også får optrævlet en historie om usagte hemmeligheder. Samtidig minder den om sammenholdet, som Adler-Olsen udfolder i Fasandræberne uden dog at være tilsvarende barsk i handlingenBogen kunne på sin vis minde om Sol, stjerne, ulykke, hvor man også får optrævlet en historie om usagte hemmeligheder. Samtidig minder den om sammenholdet, som Adler-Olsen udfolder i uden dog at være tilsvarende barsk i handlingen.


Jyllands-posten

d. 12. maj 2019

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 12. maj 2019