Bøger / skønlitteratur / roman

Sommer i det lille bageri på strandpromenaden


Beskrivelse


Pollys idylliske tilværelse på en lille engelsk tidevandsø er truet. Hvordan skal det gå med hendes lille bageri, med kærligheden og med hendes tamme søpapegøje? Polly må tænke nyt.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. apr. 2019

af

af

Lone Krøgh

d. 26. apr. 2019

Romantisk og hyggelig roman fra en engelsk tidevandsø, hvor Polly har sit at slås med. Det er anden roman om den gæve Polly, og kvindelige læsere af charmerende underholdningsromaner kan sagtens begynde her, selvom de måske ikke kender den første.

Polly, som vi første gang mødte i Det lille bageri på strandpromenaden, er løbet ind i problemer. Hendes lille, succesfulde bageri i Cornwall er truet, hendes elskede kæreste Huckle må hjem til USA for at hjælpe sin familie på ubestemt tid, hun må slippe sin tamme søpapegøje Neil, hendes gamle venner går konkurs, og hendes nye veninde har det svært. Dog er Polly ukuelig og angriber problemerne på sin egen uforfærdede facon, efterhånden som de dukker op. Til sidst er hun alligevel lige ved at blive blæst omkuld.

Gensynet med den charmerende og elskelige Polly er hyggeligt, omgivelserne pittoreske og forviklingerne i handlingen forudsigeligt uforudsigelige. Trods de mange problemer er man aldrig i tvivl om, at det hele nok skal ende godt, og der er feel good for alle pengene.

Kan sammenlignes og bruges på linje med Jenny Colgans øvrige underholdningsromaner, som alle er skrevet over samme velfungerende skabelon, og som næsten alle handler om kvinder, der laver mad, kager, slik eller chokolade. Den gode stemning findes også i romaner af fx Emma Hamberg og Karin Brunk Holmqvist.