Bøger / faglitteratur

Sommeren 1960


Beskrivelse


Historien om det danske fodboldlandshold der overraskende vandt sølv ved OL i 1960 og blev Danmarks helte.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. maj 2016

af

af

Michael Linde Larsen

d. 24. maj 2016

Bogen til alle fodboldglade fædre og bedstefædre, som fortæller historien om det danske fodboldlandshold, der overraskende vandt sølv ved OL i 1960 og blev hele Danmarks helte.

De fleste kender historien om Henry From, det redder straffespark i OL-semifinalen i 1960. Her er den udvidede version om det danske amatørhold, som med træner Arne Sørensen i spidsen, nåede den olympiske finale. Man hører om forberedelserne i månederne op til turneringen, om trænerens drøm og om udfordringerne ved at være et amatørhold, som skulle kæmpe mod lande, der gik mere professionelt til opgaven. Bag det hele lurer konflikten med Dansk Boldspil-Union og udtagelseskomiteen, der hylder den glade amatør. Bogen bygger på et omfattende kildemateriale og på enkelte interviews med personer tæt på begivenhederne.

Bogen fortæller på fornemmeste vis om de danske OL-helte i en ramme af samtidshistorie. Historien kan læses som en fascinerende skildring af de danske OL-helte, men også som en skildring af de spirende 1960'ere med fjernsyn, doping og nye toner i musikken. En sportsbiografi, der vil mere end at fortælle resultater og dyrke helte.

Historien om OL-holdet fra 1960 er fortalt i flere afsnit i forskellige ældre olympiadebøger. Med sin grundighed og kiggen tilbage med nutidens øjne skiller den sig ud fra tidligere beskrivelser. Og med sin ramme af samtidshistorie minder den om Svømmepigerne der forførte Danmark i 1930'erne.


Jyllands-posten

d. 28. maj 2016

af

af

Nicklas Freisleben Lund

d. 28. maj 2016


Berlingske tidende

d. 3. juni 2016

af

af

Lars Rix

d. 3. juni 2016


Weekendavisen

d. 17. juni 2016

af

af

Kasper Steenbach

d. 17. juni 2016