Bøger / skønlitteratur / programmerede tekster

Spasser hund kanin


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


I en eksperimenterende form med bl.a. et kommenterende kor af "spassere" fortælles om den umenneskelighed, der bor i mennesket, i et hævndrama, hvor en bror forfølger den overlast, hans sent udviklede søster måske har været udsat for i en fremmed mands kaninskur. 5 roller (2 mænd, 3 kvinder), 11 scener/locations. Varighed: Ca. 1,5 time.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. okt. 2011

af

af

Torben Wendelboe

d. 20. okt. 2011

Værket henvender sig til et publikum med interesse for det nye danske teater.

Kim Fupz Aakeson har udviklet dette drama i samarbejde med ensemblet på teatret Mungo Park og med musikeren Nikolaj Nørlund. Resultatet er blevet en overraskende vital forestilling, hvor de få medvirkende træder ind og ud af roller og kommenterer og agerer i handlingen. Historien er kort fortalt, at en udviklingshæmmet pige af nysgerrighed besøger en fremmed mand, der har kaniner i et skur i haven. Hun vil gerne se kaninerne - men bagefter taler hun meget om sex, så hendes bror får mistanke om, at noget krænkende er passeret i skuret. Han vil beskytte og måske hævne sin retarderede søster, og sådan går handlingen sin gang. Klippet ind i handlingen er glimt fra krigens modbydeligheder, og stykket tematiserer originalt og rammende, hvordan mennesket indeni rummer det umenneskelige. Det er blevet meget vitalt teater, med overraskende replikker, skæve vinkler, når "spasserne" kommenterer, almen indsigt i menneskelivet, hvor følelser brydes og mistanke bliver til hævndrama. Original og flot dramatik, med virkningsfuldt indlagte sange. Opført Mungo Park 2008.

Kim Fupz Aakeson har tidligere udsendt bl.a. dramaet Cowboy, cowboy, 2005, og stykket er anvendeligt som dette - og som et eksempel på det nye danske drama, hvis fornyelse Aakeson her markerer sig som en del af.

Overrumplende flot, foruroligende og sikkert eksempel på det nye danske teater.