Bøger / faglitteratur til børn / opgaver

Spot på trivsel i skolens ældste klasser : cases og opgaver til at styrke relationer og fællesskab


Beskrivelse


Bogens mange værktøjer og øvelser kan bruges i det forebyggende trivselsarbejde, og når læringsmiljøet skal forandres på grund af for eksempel mobning, uro og mistrivsel. De kan ifølge forfatteren osgå bruges i forbindelse med ny klassedannelse, i den understøttende undervisning og som led i arbejdet med elevernes alsidige udvikling og sociale og refleksive kompetencer.
Målgruppen for bogen er lærere, pædagoger, ressourcepersoner, vejledere og pædagogiske ledere i skolens ældste klasser.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. mar. 2019

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 5. mar. 2019

Denne bog giver undervisere i grundskolens ældste klasser viden, ideer og konkrete værktøjer til styrkelse af elevernes relationer og klassefællesskab. Bogen henvender sig til lærere, pædagoger og pædagogisk studerende.

Som bogens undertitel antyder, er bogen praksisorienteret og bygget op over cases og opgaver, der kan hjælpe undervisere med at styrke elevernes relationer og klassens fællesskab. Efter en kort indledning til bogen flyttes fokus over på praksis med oplæg til en masse aktiviteter, der kan bidrage til styrkelse af fællesskabet. Til aktiviteterne findes en masse kopiark, som kan kopieres eller hentes via nettet.

Det en en meget inspirerende udgivelse fyldt med aktiviteter, der er nemme at give sig i kast med, og som hjælper eleverne med at blive både klogere på hinanden samt styrker fællesskabet.

Bogen kan læses sammen med andre af forfatterens udgivelser som eksempelvis Grimt sprog?På vej til drømmeklassenRelationskompetence og På vej til drømmeklassen. Derudover vil den interessante og forholdsvis hurtigt læste titel Relationskompetence også være oplagtBogen kan læses sammen med andre af forfatterens udgivelser som eksempelvis Grimt sprog? og . Derudover vil den interessante og forholdsvis hurtigt læste titel Relationskompetence også være oplagtBogen kan læses sammen med andre af forfatterens udgivelser som eksempelvis Grimt sprog? og På vej til drømmeklassen. Derudover vil den interessante og forholdsvis hurtigt læste titel også være oplagt.