Bøger / faglitteratur

Stævnemøde med døden : derfor skulle John F. Kennedy dø


Beskrivelse


Forfatterens dokumentariske detektivrejse for at finde nye beviser på hvem der myrdede den amerikanske præsident John F. Kennedy (1917-1963) fører til vidneudsagn der peger i retning af Cuba.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Søren Brunbech

2007

Spørgsmålet om hvem der stod bag mordet på John F. Kennedy i 1963 har været genstand for utallige spekulationer og teorier, og her får læsere med hang til konspirationsteorier endnu en version.

Wilfried Huismann er tysk journalist, forfatter og filmmager. Han producerede i 2005 en meget omtalt dokumentarfilm om mordet på Kennedy, der også har været vist i dansk tv, og som blev fulgt op af denne bog. Huismann har ledt i bunkerne af gamle dokumenter i sagen og har interviewet nu aldrende agenter og eksilcubanere og argumenterer tilsyneladende overbevisende for, at det var Fidel Castro der stod bag, og at det var Cubas hemmelige politi, der hyrede Lee Harvey Oswald til at begå mordet. Når ingen tidligere undersøgelser har fundet ud af det, skyldes det ifølge Huismann, at den amerikanske regering slettede alle papirer for at undgå politiske komplikationer, hvis sandheden kom frem.

Antallet af udgivelser om Kennedy-mordet er som nævnt stort, og Thomas Ladegaard giver i sin Mordet på JFK 40 år efter, 2004 en god oversigt over hvad der faktisk skete og de mange teorier om baggrunden for mordet.

Mordet på præsident Kennedy i 1963 kan stadig fascinere. En tysk journalist og filmmand har lavet en dokumentarfilm og efterfølgende denne spændende bog, der på en tilsyneladende overbevisende måde fremsætter en ny teori for, hvem de egentlige bagmænd var.


Berlingske tidende

d. 17. maj 2007

af

af

Bent Blüdnikow

d. 17. maj 2007