Bøger / faglitteratur

Stressforebyggelse


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Introduktion til hvordan dialogen om stressforebyggelse kan åbnes og hvordan viden og enkle værktøjer kan implementeres i organisationer, så stress undgås og medarbejdernes mentale sundhed forbedres.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. okt. 2017

af

af

Hamide Kara

d. 10. okt. 2017

En bog som åbner for dialogen omkring stressforebyggelse. Henvender sig til ledere, medarbejdere og HR.

Forfatter Charlotte Bryldt Theisen er Global Attraction og Recruitment Manager, og har brugt år med internationalt indsats for HR og ledelse. Theisen skriver, at dialogen er bærende for stressforebyggelse. For det er med dialogen man kan implementere værktøjer og viden i organisationer, så man undgår stressede medarbejdere og forbedrer den mentale sundhed. "Bogen skal ikke kurere stress. (...) Den skal afmystificere emnet og gøre det håndgribeligt og enklere at implementere forebyggende indsatser. Jeg berører nemlig emner inden for forebyggelse og tidlig indsats. Det vil sige, før låget hopper af gryden, og før omkostningerne, menneskelige såvel som organisatoriske, for alvor får fat." Sidst i bogen har Thiesen samlet værktøjerne sundhedsmodellen, beredskabsanalyse, iglo modellen, stresstrappen m.m.

Forfatteren betoner dialog og tidlig indsats, hvis man vil forvandle tanke til handling. En god bog som over flere kapitler kortlægger arbejdslivets betydning, den mentale sundhed, emnet stress, redskaber, arbejdspladsens ressourcer og implementering, med efterfølgende opsummering for hvert kapitel. Bogen er håndgribelig og let at gå til.

Af andre titler om tidlig stressindsats findes: Lederens stresshåndbogSlip stress ud af skammekrogenBiologisk stress - set gennem samfundsudviklingens øjne, Slip stress ud af skammekrogen og Biologisk stress - set gennem samfundsudviklingens øjneAf andre titler om tidlig stressindsats findes: Lederens stresshåndbog, og Biologisk stress - set gennem samfundsudviklingens øjneAf andre titler om tidlig stressindsats findes: Lederens stresshåndbog, Slip stress ud af skammekrogen og .