Bøger / faglitteratur / mønstre

Strik fra nord : 30 huer, vanter, halsrør og sweatre


Beskrivelse


Strikkebog med 30 farvestrålende huer, vanter, halsrør og sweatre med udgangspunkt i den nordiske strikketradition.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 31. aug. 2017

af

af

Lene Hedengran Rasmussen

d. 31. aug. 2017

Strikkebog med 30 farvestrålende huer, vanter, halsrør og sweatre med udgangspunkt i den nordiske strikketradition. Til alle strikkevante.

Bogens ophavskvinde er en skotsk strikkedesigner, der er inspireret af Orkneyøernes natur og strik fra de nordiske lande. Bogen indeholder både nogle af hendes mest populære mønstre samt en række nye håndstriksmønstre. Bogen indeholder teknikker, behandling af strik og forkortelser. Størstedelen af bogen er opskrifter på vinterstrik som huer, vanter, halsrør og sweatre i forskellige udformninger. Opskrifterne er enkle sat op - der er info om færdige mål, garn, pinde og strikkefasthed i én kolonne og selve opskriften i næste kolonne. Til mange opskrifter er der mønsterdiagrammer - opskrifterne afsluttes med monteringsvejledning. Til alle opskrifter er der både et foto af det færdige strik alene, samt et naturfoto med en model, der bærer det færdige strik. Nogle af opskrifterne er maskinstrik, der er tilpasset til håndstrik, og alle modeller er i flerfarvestrik - to farver på hver pind. Bogen er primært for øvede strikkere.

En inspirerende vinterstrikkebog med tydeligt udgangspunkt i den nordiske (mønster)strikketradition. Med nye idéer til også garvede strikkere med enkle, klare former, der gør modellerne både moderne og tidsløse.

Af sammenlignelige strikkebøger er Nordisk strikNordisk strik i nye farver og i nye farverAf sammenlignelige strikkebøger er Nordisk strik og .