Bøger / faglitteratur / strikkeopskrifter

Strik top down + : teknikbog


Beskrivelse


Teknikbog med 7 design strikket oppefra og ned med kuppelærme, dvs. næsten uden montering.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. juli 2017

af

af

Louise Urban Andersen

d. 26. juli 2017

Lær at strikke overdele i teknikken top down, der minimerer montering. Bogen egner sig bedst til erfarne strikkere.

Forordet opridser de fordele, der er ved at strikke oppefra og ned, nemlig minimalt monteringsarbejde og mulighed for at afkorte eller forlænge modellerne. De 6 modeller i bogen er alle overdele, fx cardigan, sommerbluse og jakke. Ved hver opskrift angives hvilke og hvor mange materialer, der er anvendt, størrelsesangivelser samt strikkefasthed. Hvis der er anvendt specielle mønstre eller teknikker, bliver de gennemgået ved de enkelte modeller, fx snoninger. Hver opskrift afsluttes med monteringsvejledning. Bagest i bogen findes en oversigt over garn og forhandlere, forkortelser og en QR-kode, der guider videre til siden lillestrik.dk. Her findes videoer, der trin for trin viser, hvordan man udfører teknikken top down.

Lone Lundorff har tidligere udgivet et enkelt værk om strik Lunt & luksusStrik klassisk, mens Lene Randorff allerede har udgivet en del. Randorff holder sig helst til det klassiske look, hvilket er tydeligt i denne bog. Enkelte af modellerne ligner til forveksling et par af modellerne i hendes Strik klassisk. Opskrifterne er gennemarbejdede og forståelige, men kræver en erfaren strikker. Bogen er med spiralryg, men virker fint robustLone Lundorff har tidligere udgivet et enkelt værk om strik Lunt & luksus, mens Lene Randorff allerede har udgivet en del. Randorff holder sig helst til det klassiske look, hvilket er tydeligt i denne bog. Enkelte af modellerne ligner til forveksling et par af modellerne i hendes . Opskrifterne er gennemarbejdede og forståelige, men kræver en erfaren strikker. Bogen er med spiralryg, men virker fint robust.

I 2017 er også udkommet Strikkerens håndbog til sweatre oppefra og ned - et meget omfangsrigt værk med opskrifter, der også er strikket efter top down teknikken.