Bøger / faglitteratur / strikkeopskrifter

Strikkede bluser og cardigans


Beskrivelse


15 strikkeopskrifter på bluser, tørklæder og cardigans. Opskrifterne er forsynet med sværhedsgrad, så den er både for nybegyndere og øvede.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. feb. 2022

af

af

Louise Urban Andersen

d. 4. feb. 2022

15 strikkeopskrifter på bluser, tørklæder og cardigans. Opskrifterne er forsynet med sværhedsgrad, så den er både for nybegyndere og øvede.

I "Strikkede bluser og cardigans" introduceres man til de grundlæggende teknikker, der er anvendt i bogen, fx i-cord opslagning, forskellige udtagninger og islandsk aflukning. Der er gode råd til valg af materialer, montering og en oversigt over forkortelser. Herefter de 15 projekter, fx en lang raglanfrakke, poncho med hætte og en kjolebluse med snoninger. Hvert projekt indeholder sværhedsgrad, størrelsesguide, materialeforslag og strikkefasthed. I "Hæklet tilbehør, pynt og gaver" indledes med en hyldest til vinteren og hygge med indendørs sysler. Herefter følger hækletips som fx at sikre en god pasform. Projekterne er opdelt i 4 afsnit, som tæller "Hygge til hjemmet", "Accessories", "Pynteting" og "Gaver". Der hækles efter mønster samt diagram, og blandt projekterne finder man fx bordskånere, halsedisse, hue og en vinterlandsby.

Der er mange fine projekter i "Strikkede bluser og cardigans", som nybegyndere og øvede kan kaste sig over. Den lille strikkeskole fungerer godt, og opskrifterne er lette at følge, selv for nybegyndere. Det samme gør sig gældende i "Hæklet tilbehør, pynt og gaver", som har mange små, sjove projekter i let forståelige opskrifter ledsaget af fine fotos.

Der findes mange bøger med strikkede bluser, fx Toppe & trøjerLær at hækle. Hæklet boligtilbehør findes også i Lær at hækle : 20 ting til boligenDer findes mange bøger med strikkede bluser, fx Toppe & trøjer. Hæklet boligtilbehør findes også i : 20 ting til boligen.