Bøger / faglitteratur / erindringer

Styr vreden


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Charlotte Bøving (f. 1967) trækker på egne erfaringer fra opvæksten med en psykopatisk far og på sine mange år som læge, når hun tager livtag med vreden som negativ følelse og lærer os, hvordan man faktisk kan bruge den positivt.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. sep. 2019

af

af

Grethe Lorentzen

d. 18. sep. 2019

Sine største præstationer kan Charlotte Bøving takke vreden for, en vrede som hendes far plantede i hende som barn. Tankevækkende selvbiografi til læsere, der kæmper med vrede.

Charlotte Bøvings far var psykopat og en uforudsigelig krudttønde af vrede. Hun reagerede ved at være agtpågivende og ved at præstere, med vreden og følelsen af "ikke god nok" som drivkraft. Men vreden tæmmer ikke sig selv. Den skal tøjles. Hun fortæller om sit lange arbejde med at styre sin vrede og bruge den konstruktivt, og giver med sig selv som eksempel råd til andre, der er vrede. Hun karakteriserer, med bl.a. eksempler fra sin praksis, forskellige typer af vrede, og fortæller om de omkostninger ustyrlig vrede kan have. Hun forsøger også at forstå, hvorfra hendes fars vrede og frustrationer stammer. CB er praktiserende læge, og kendt for tv-programmerne "Lægen flytter ind" og "Din psykopat".

I dag fylder taknemmelighed, trods kræftsygdom, mere i Charlotte Bøving, end vrede. Med sin åbenhjertige og ligefremme fortælling giver hun andre, der kæmper med vrede, et stærkt eksempel på, at det er muligt at bryde en ond cirkel, og muligt at styre vreden med bevidst arbejde.

CB udgav i 2018 sin første selvbiografi Jeg lever med en udløbsdatoZornig - fra vred til voksen om kræftsygdom, barndom, karriere, sport og kærlighed. I Zornig - fra vred til voksen fortæller Lisbeth Zornig Andersen om sit voksne liv med senfølger efter en barndom med misbrug, omsorgssvigt og overgrebCB udgav i 2018 sin første selvbiografi Jeg lever med en udløbsdato om kræftsygdom, barndom, karriere, sport og kærlighed. I fortæller Lisbeth Zornig Andersen om sit voksne liv med senfølger efter en barndom med misbrug, omsorgssvigt og overgreb.