Bøger / faglitteratur / kostvejledninger

Sukkersmarte børn - der kan og vil selv : byg fundamentet til et sundt liv


Beskrivelse


Om de sundhedsfærdigheder, voksne bør have for at kunne hjælpe børn med at træffe de sunde kostvalg. Bogen henvender sig til folk, der arbejder med børn og til de mere læsevante forældre.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. aug. 2020

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 4. aug. 2020

Om de sundhedsfærdigheder, voksne bør have for at kunne hjælpe børn med at træffe de sunde kostvalg. Bogen henvender sig til folk, der arbejder med børn og til de mere læsevante forældre.

At være sukkersmart er forfatterens betegnelse for at have lært de nødvendige sundhedsfærdigheder, så man på oplyst grundlag kan tage stilling til sine sundhedsværdier og kostvalg. Det er særlig vigtigt i forhold til børn, for de er mest modtagelige for denne læring, mens de er små. Når voksne har lært at være et kompetent menneske i en kompetent krop, kan denne viden gives videre til børn. Det drejer sig ikke om at være "hellig" eller følge tidens kosttrends, men om at kende fakta om madens samspil med kroppen og træffe sine bevidste fødevarevalg såvel hjemme som i skolen og i institutionen. Bogens kapitler opfølges med spørgsmål til refleksion og konkrete forslag til aktiviteter og strategisk arbejde med sundhedsmål. Forfatteren er farmaceut, ph.d. og forsker.

Den læringsfokuserede og strategiske tilgang til at opnå sundhedskompetence kan bruges både privat og fagligt, og forudsætter også et vist ambitionsniveau hos de familier, der vil arbejde med bogen. Sprogligt er den ligetil.

Om samme emne findes fx SukkersheriffenSandheden om sukkerSandheden om sukker går i køkkenetUd af diabetes 2. Forfatteren har også skrevet Sandheden om sukker, som er ret dybtgående ligesom nærværende bog. Desuden Sandheden om sukker går i køkkenet og Ud af diabetes 2Om samme emne findes fx Sukkersheriffen. Forfatteren har også skrevet , som er ret dybtgående ligesom nærværende bog. Desuden går i køkkenet og Ud af diabetes 2Om samme emne findes fx Sukkersheriffen. Forfatteren har også skrevet Sandheden om sukker, som er ret dybtgående ligesom nærværende bog. Desuden og Ud af diabetes 2Om samme emne findes fx Sukkersheriffen. Forfatteren har også skrevet Sandheden om sukker, som er ret dybtgående ligesom nærværende bog. Desuden Sandheden om sukker går i køkkenet og .


Kaskelot

Nr. 239 (2022)

af

af

Ulla Hjøllund Linderoth

Nr. 239 (2022)