Bøger / faglitteratur / opskrifter

Sund mad uden stress


Beskrivelse


Opskrifter på nem og klassisk hverdagsmad med ingredienser som kan fås i dagligvarebutikkerne.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. sep. 2017

af

af

Lene Hedengran Rasmussen

d. 26. sep. 2017

En bog med nem hverdags-og gæstemad. Kogebogen vil appellere til brugere af forfatterens første kogebog: Mad uden stress, samt dem der ønsker lidt gammeldags opskrifter.

Bogen er skrevet af Agnete Odgaard-Jensen, der siden 2001 har været madskribent for "Blindes jul". Hun er selv blind og henter inspiration på rejser i udlandet og i naturen. Kogebogen indeholder frokost-og forretter, supper, hovedretter, salater, desserter, tilbehør og brød. Bagest er der et stikordsregister pr. kapitel. Ved hver opskrift er angivet antal personer, ingredienser, stegetid/bagetid m.v. Grafisk er opskrifterne sat op med to spalter. Bogen er illustreret med farvefotos - ofte flere pr. ret. Råvarerne kan købes i almindelige dagligvarebutikker, og retterne er fedtfattige og består af nem hverdags- og gæstemad. Mange retter kan fryses. 25 af retterne stammer fra hendes første kogebog. De er ifølge forfatteren moderniseret og med nye billeder. Der er 108 opskrifter i bogen.

Opskrifterne er umiddelbart gode og letlæselige. De henvender sig til dem, der gerne vil lave mad fra den gamle skole (som fx grønsags-ananasrand). Billederne, der er taget af en god ven, virker lidt bedagede i forhold til, hvad der ellers udkommer af grafisk, flotte kogebøger. Omslaget er flot illustreret.

Der er udkommet flere og mere moderne kogebøger om sund mad. Fx MadSuperfood til hele familien og Superfood til hele familienDer er udkommet flere og mere moderne kogebøger om sund mad. Fx Mad og .