Bøger / faglitteratur / vejledninger

Superbarn! : styrk dit barns syn, selvværd og sanser


Beskrivelse


Beskæftiger sig med stimulation af det 0-12-årige barns motoriske og sansemæssige evner, med fokus på synssansen. Hvordan man stimulerer barnets sanser igennem de forskellige faser af barndommen og derved styrker dets selvværd. Giver konkrete forslag til sansestimulerende aktiviteter.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. aug. 2015

af

af

Signe Rugtved Andersen

d. 27. aug. 2015

Bogen til dig, der ønsker information om, hvordan du kan stimulere dit barns sanser igennem de forskellige faser af barndommen og derved styrke dets selvværd.

Bogen beskæftiger sig med stimulation af det 0-12 årige barns motoriske og sansemæssige evner, med fokus på synssansen. I bogens første del er kapitlerne inddelt efter alder. Emner og udfordringer, der synes relevant for alderstrinnet, tages op og der gives der konkrete forslag til sansestimulerende aktiviteter. Ved det 6, 8 og 12 år finder man tjeklister, hvor man kan orientere sig om hvorvidt barnets aldersmæssige udvikling forløber som den skal. Man kan efterfølgende læse mere om de områder, hvor der eventuelt skal sættes ind, i begrebsoversigten i bogens anden del. Bogen er skrevet i samarbejde mellem en optometrist og en folkeskolelærer.

I et letttilgængeligt sprog gives der fin inspiration til sansestimulerende aktiviteter. Manglende register og sidetalshenvisninger resulterer desværre i en til tider forvirrende og uoverskuelig opbygning.

Det er ikke så tit vi ser et lignende fokus på synssansen. Denne type bøger beskæftiger sig desuden oftest med førskolebørnene, fx Følg dit barn skridt for skridtSe hvad jeg kan!, omkring det 0-6 årige barns udvikling. I Se hvad jeg kan! findes forslag til hvordan sanserne og motorikken kan stimuleres ved forskellige legeaktiviteterDet er ikke så tit vi ser et lignende fokus på synssansen. Denne type bøger beskæftiger sig desuden oftest med førskolebørnene, fx Følg dit barn skridt for skridt, omkring det 0-6 årige barns udvikling. I findes forslag til hvordan sanserne og motorikken kan stimuleres ved forskellige legeaktiviteter.