Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Susurla kommer til verden


Beskrivelse


Pigen Susurla er et uønsket barn. Hun overlever ved hjælp af sin fantasi og sin styrke, og hun er overbevist om, at hun en dag vil blive sin mors ønskebarn. Velegnet til oplæsning.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Mogens Bille (skole)

d. 18. dec. 2018

Forfatteren har med elementer og typiske træk fra eventyret forsøgt at omplante en Den grimme Ælling-lignende historie til et moderne storbymiljø. Med Susurla som jegfortælleren følger vihendes kummerlige og kærlighedsløse opvækst fra hun første gang trækker vejret på 'Rigets hospital' - til hun en årrække siden for første gang får moderen til at vise, at hun holder bare en lillesmule af Susurla. Blandingen af hverdagsrealisme, eventyr og fantastisk fortælling er til dels lykkedes for forfatteren, selv om det visse steder kan være svært at få mening i symbolikken ogvoksenproblemerne. Den kan på eet plan læses som en 'skæg, lidt mærkelig' bog - men hvis man skal få symbolikken omkring det ikke-elskede barn med, så vil det nok kræve en formidling via oplæsning.Mange glimrende illustrationer af Klaus Albrectsen i hans vanlige streg - ikke mindst forsideillustrationen som vil tiltrække piger fra 4. kl. Mange børn vil få en klump i halsen, når moderen mesttydeligt giver udtryk forsin irritation over S. - og hos andre vil solidaritetsfølelsen flamme.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Irene Sloth Sørensen

d. 18. dec. 2018

Børnebog om at være et uønsket barn. En slags moderne eventyr i realistisk ramme om pigen Susurla, der trods sin triste tilværelse overlever ved hjælp af sin fantasi og råstyrke. Ved bogensslutning har hun fundet en veninde og er nogenlunde lykkelig. Bogens budskab om at ethvert barn er enestående, smukt, klogt og noget ganske specielt er yderst sympatisk, men historien er ikke heltvellykket. Det skyldes bl.a. et ikke altid helt korrekt dansk. Forf. benytter eventyrlige og humoristiske virkemidler til at få den barske grå socialrealisme til at glide ned. Bogen bliver dogaldrig helt sjov, fordi pigen situation - at være uønsket og uelsket - synes så håbløs, at historien får en sørgelig undertone i stedet for den tilsigtede humoristiske. Historien slutter også såunderligt brat, men måske kommer der en fortsættelse? Stilen med korte sætninger og megen direkte tale er den samme som i forf.s to tidligere bøger. Kan læses op for de 6-9-årige og selvlæses fraca. 9 år. Klaus Albrectsenshumorfyldte let karikerede tegninger er vældig gode, men signalerer mere sjov bog end indholdet egentlig kan bære.