Bøger / faglitteratur / strikkeopskrifter

Suveræn strik på den feminine måde


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Indeholder 25 opskrifter med detaljebilleder og målskitser til trøjer, vanter, tørklæder, strømper m.m. i tidløst strik. Modellerne er af varierende sværhedsgrad.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. nov. 2012

af

af

Jette Andreasen

d. 20. nov. 2012

Strikdesigneren Lene Holme Samsøe har her produceret en ny kollektion af strikmodeller til kvinder, og serverer den delikat. Selv om sværhedsgraden varierer, og der er enkelte nemmere ting i retstrikning, vil det være en fordel at have styr på traditionelle stikteknikker.

Bogen er inddelt efter teknikker. Ret og vrang, hulmønstre, bobler, fletmønstre og riller. Disse ret traditionelle strikformer er brugt til en kollektion med 25 strikkeopskrifter til ensfarvede trøjer, sweatre, ponchoer, huer, vanter, halse og tørklæder; det meste i 4 størrelser. Man kan på de flotte modelfotos se, at der er gjort meget ud af designet, så trøjerne fremstår feminine med fine detaljer - også selv om de er strikket i tykt uldgarn. Garntyperne varierer også, men er alle naturfibre. Der er meget detaljerede vejledninger suppleret af de nødvendige diagrammer og praktiske måltegninger. Man vil kunne lade sig inspirere og udfordre - fx af en bluse med hulmønster i en stor spiral, men også af mere simple vanter med fint bladmønster.

Bogens modeller kan ses som en videreudvikling af den form for strik Lene Holme Samsøe allerede har vist i Feminin strik, 2007 og Mere feminin strik, 2011.

En flot serveret kollektion, der vil tiltale de fleste strikkende kvinder.