Bøger / skønlitteratur / roman

Syersken


Beskrivelse


Historisk roman fra 1920'ernes og 1930'ernes Brasilien, hvor de fattige søstre Emília og Luzia dos Santos ernærer sig som syersker, indtil deres liv tager forskellig retning, da Emília bliver gift ind i en rig og betydningsfuld familie, mens Luzia lever med i det folkelige oprør.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. nov. 2012

af

af

Grethe Lorentzen

d. 5. nov. 2012

Romantisk drama i årene omkring revolutionen i Brasilien i 1930. Målgruppen er primært kvindelige læsere, som holder af at fordybe sig i en lang historisk roman med lokalkolorit og drama.

Denne romandebut er et farverigt romantisk drama fra Brasilien i årene omkring revolutionen i 1930. Rammen om historien er kampene mellem fattige oprørere og jordbesidderne/regering i perioden, og kvindernes krav om stemmeret. De forældreløse søstre Emília og Luzia vokser op hos deres tante, som oplærer dem i syning. Deres veje skilles dog, da Luzia tilslutter sig en gruppe oprørere og et liv på flugt, mens den romantiske Emília gifter sig med en rigmandssøn fra Recife, og træder ind i de højere kredse, hvor hun får hjælp til at blive modeskaber. Søstrenes veje krydses igen, da Emilia tager Luzias søn til sig, og siden flygter fra den forgiftede atmosfære i sine svigerforældres hus til USA. Brasiliansk-fødte Peebles har researchet grundigt på de historiske begivenheder, og har absolut fortælletalent, men skriver så ordrigt og langsomt flydende, at denne læser kunne ønske sig en tilskæring med machete. God forside.

Andre brasilianske: Djævelen på vejen er en fabulerende fortælling om en landevejsrøver. Det store baghold - Tocaia Grande en fantasifuld og farverig fortælling om mennesker i Tocaia Grande.

Romanen har alt hvad der kan forventes af et historisk romantisk drama: ulykkelig kærlighed, blod, sved og tårer, men den er så lang og ordrig, at den gennemsnitlige læser måske står af undervejs.


Weekendavisen

d. 8. mar. 2013

af

af

Helle Merete Brix

d. 8. mar. 2013