Bøger / faglitteratur / opskrifter

Sylt med vilde bær og urter


Beskrivelse


67 opskrifter på syltning af bær og urter. En række af Danmarks vilde bær og urter præsenteres med angivelse af voksested, familie, beskrivelse og forveksling. Ved hver plante er der forskellige sylteopskrifter, hvor planten anvendes.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. juni 2016

af

af

Signe Rugtved Andersen

d. 17. juni 2016

Har du lyst til at få lidt mere ud af den omgivende naturs bær og urter, så er denne bog lige noget for dig. For nybegyndere, såvel som erfarne syltere.

I bogen præsenteres en række af Danmarks vilde bær og urter med angivelse af voksested, familie, beskrivelse og forveksling. Flere af planterne er almindeligt kendte, fx hindbær, blåbær og hyld, men der er også blevet plads til en række mindre kendte planter, som strandkvan, korbær og bukketorn. Ved hver plante giver forfatterne forslag til forskellige sylteopskrifter, hvori planten anvendes. Det bliver til i alt 67 opskrifter, på alt fra mælkebøttemarmelade til hypentapenade og sødskærmsennep. Mange af opskrifterne er illustreret med farvefotos. Indeholder desuden et kapitel om syltningens historie, tips til sankningen, samt en gennemgang af de forskellige tilberedningsmetoder. Til slut en litteraturliste.

Flot og grundig bog. Opskrifterne er lette at gå til, og med de mange flotte farvefotos af de lækre frembringelser er her masser af inspiration til den botanikinteresserede sylter.

I både Vorherres køkkenhaveNaturens spisekammerAnnes syltebog og Naturens spisekammer finder man masser af forslag til kulinariske frembringelser på basis af naturens egne råvarer. I opslagsbogen Annes syltebog findes mange grundopskrifter til syltning af de mest almindelige danske frugter, bær og grøntsagerI både Vorherres køkkenhave og finder man masser af forslag til kulinariske frembringelser på basis af naturens egne råvarer. I opslagsbogen Annes syltebog findes mange grundopskrifter til syltning af de mest almindelige danske frugter, bær og grøntsagerI både Vorherres køkkenhave og Naturens spisekammer finder man masser af forslag til kulinariske frembringelser på basis af naturens egne råvarer. I opslagsbogen findes mange grundopskrifter til syltning af de mest almindelige danske frugter, bær og grøntsager.