Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Tårer er salte som havet


Beskrivelse


En pige fortæller om tiden hos farmor og farfar den sommer, hun mistede sin far. Hun har det trygt og godt hos dem, og de giver hende ro til at bearbejde sorgen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 31. okt. 2019

af

af

Lars Larsen

d. 31. okt. 2019

En fin og rørende fortælling om en sommerferie hos farmor og farfar kort efter at jeg-fortællerens far er død. En bog om sorg og døden til piger og drenge fra 9 til 12 år.

Sorgen fylder meget, og farmor og farfar er gode at snakke med, så jeg-fortælleren har det trygt og godt hos dem i deres hus ved havet. De hygger sig, bader og tager på sejlture i farfarens båd, Amor. Havet kan være vildt og farligt, og en stormfuld tur ender dramatisk, men de klarer den.

En god bog om livet, døden og sorgen. Historien er skrevet med indlevelse, og den giver et fint og troværdigt billede af, hvordan familien lever med sorgen og bearbejder den sammen. Sproget er letflydende, og bogen kan læses af både piger og drenge.

Der findes flere gode bøger om sorg og sorgarbejde, fx Det værste i verdenTæl til tiHvorfor hedder jeg Ivan?, Tæl til ti og højtlæsningsbogen Hvorfor hedder jeg Ivan?, der kan læses for og af de 7-10-årigeDer findes flere gode bøger om sorg og sorgarbejde, fx Det værste i verden, og højtlæsningsbogen Hvorfor hedder jeg Ivan?, der kan læses for og af de 7-10-årigeDer findes flere gode bøger om sorg og sorgarbejde, fx Det værste i verden, Tæl til ti og højtlæsningsbogen , der kan læses for og af de 7-10-årige.