Bøger / faglitteratur / erindringer

Tab og vind med samme krop : inspireret af verdens sødeste slankekur


Beskrivelse


Jan Patrick Skaarup (f. 1956) fortæller på en ofte humoristisk måde om sine problemer med overvægt og hvad der til sidst gjorde forskellen for, at han begyndte at tabe sig.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. nov. 2017

af

af

Frederik Nielsen

d. 15. nov. 2017

På en ofte humoristisk måde fortæller forfatteren om sine problemer med overvægt og hvad der til sidst gjorde forskellen for, at han begyndte at tabe sig. Egner sig til dem, der gerne vil tabe sig og leve sundere, og som savner inspiration til at komme i gang.

Da forfatteren fyldte 60 år indså han, ved at se på billederne fra festen, at han var blevet alt for tyk. Han havde i flere år ignoreret vægten i en grad, så han havde svært ved at gøre almindelige dagligdagsting som fx at sidde bag rattet i bilen, gå på trapper, binde snørebånd og lignende gøremål uden at det voldte smerter og problemer. Han begynder at sætte sig ind i vægttab og hans logik siger, at hvis han tager på, må det være fordi at han spiser for meget, så til at begynde med nedsætter han sit madforbrug og taber sig da også, men først da han møder en kvinde på nettet finder han motivationen til for alvor at ændre sit liv. Forfatteren har også skrevet UdbryderkongenManden bag spejlet og andre dødelige historier og Manden bag spejlet og andre dødelige historierDa forfatteren fyldte 60 år indså han, ved at se på billederne fra festen, at han var blevet alt for tyk. Han havde i flere år ignoreret vægten i en grad, så han havde svært ved at gøre almindelige dagligdagsting som fx at sidde bag rattet i bilen, gå på trapper, binde snørebånd og lignende gøremål uden at det voldte smerter og problemer. Han begynder at sætte sig ind i vægttab og hans logik siger, at hvis han tager på, må det være fordi at han spiser for meget, så til at begynde med nedsætter han sit madforbrug og taber sig da også, men først da han møder en kvinde på nettet finder han motivationen til for alvor at ændre sit liv. Forfatteren har også skrevet Udbryderkongen og .

Fin historie om at se problemet i øjnene og finde den måde at tabe sig på, som passer bedst til den enkelte. Det er ikke en egentlig slankebog, men mere en ærlig fortælling om at gøre noget ved overvægten, da den begynder at skabe problemer i hverdagen. Det er forfriskende at få den klassiske historie serveret fra et mandligt synspunkt.

Kan sammenlignes med blandt andre Dagbog over mine dellerSlut fred med din krop og Slut fred med din krop af kvindelige forfattereKan sammenlignes med blandt andre Dagbog over mine deller og af kvindelige forfattere.