Bogen henvender sig til svage læsere i skolens ældste klasser, fra 12 år. Den unge kan, i samarbejde med en voksen, bruge den som læsetræning. Bogen kan bruges som oplæg til arbejde med emner i stil med "at være anderledes", "fremmedhad" og "flygtninge".
Vi befinder os i et samfund, hvor nogle børn får synske evner, når de kommer i puberteten. De er udstødte og frygtet af magthaverne. Børnene får derfor opereret særlige implantater ind i hjernen, for at ødelægge disse telepatiske evner. Hovedpersonen, Lara, støtter kritikløst udelukkelsen af "de hjernedøde" som de også kaldes. Det gør hun til den dag, hvor hun finder ud af, at hun selv har synske evner. Sproget i bogen er vanskeligt og der er mange ord, så det kan ikke forventes, at den læsesvage unge kan klare den på egen hånd. Typerne og linjeafstanden er relativt store, men ellers er der ikke gjort noget for at støtte læseprocessen. Der er ingen orddelinger eller illustrationer i teksten. Det er målet, at bogen ikke skal ligne en gængs læse-let bog.
De to andre bøger i serien er til yngre læsere. Café serien og Let-krimi er, blandt andre, serier med et tilsvarende indhold til samme målgruppe.
Bogen er for svær til læsesvage elever, men ideen med at lave en letlæsningsbog, der ikke ligner én, er god.