Bøger / skønlitteratur / roman

Telefon


Beskrivelse


Lisa er tilknyttet en telefontjeneste, som ensomme og selvmordstruede mennesker kan ringe anonymt til. En aften ringer en desillusioneret og livstræt kvinde, som det viser sig, at Lisa kender fra år tilbage, hvor hendes 7-årige søn blev dræbt af en flugtbillist.

Anmeldelser (10)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. sep. 2018

af

af

Lone Krøgh

d. 5. sep. 2018

Atter en fortættet og uomgængelig roman i topklasse til Ida Jessens mange læsere. Det er en selvstændig fortsættelse af trilogien fra Hvium og tematiserer eksistentielle emner som skyld, tilgivelse og forsoning.

Lisa har tidligere været præst i den fiktive jyske by Hvium. Hun bor nu i København med mand, hjemmeboende datter og en udeboende voksen datter, der har sit at slås med. Lisa er frivillig i en telefontjeneste, hvor folk kan ringe anonymt og tale med et andet menneske. De, der ringer, er ofte ensomme, psykisk syge eller selvmordstruede. På vagt en regnvåd novemberaften taler Lisa flere gange med en desillusioneret og livstræt kvinde, og efterhånden går det op for dem begge, at de kender hinanden fra den tragedie for 15 år siden, hvor Lisas syvårige søn blev dræbt af en flugtbilist.

Også her viser Ida Jessen (f. 1964) sig som en stor prosaist, der økonomiserer med sit sprog og skildrer stemninger, personer og psykologiske spil knivskarpt. Atmosfæren i denne roman er intens og dialogerne så præcise, at man læser den langsomt og nogle gange må tilbage for at få det hele med. Der bliver på fineste vis trukket tråde tilbage til Hvium-trilogien, så hvis man ikke har den helt præsent, er man ingenlunde hægtet af.

Læses i forlængelse af romanerne fra Hvium, Den der lyverBørneneDet første jeg tænker på, Børnene og ikke mindst Det første jeg tænker på. I en anden boldgade er Helle Helle, også hun er en suveræn sprogbeherskerLæses i forlængelse af romanerne fra Hvium, Den der lyver, og ikke mindst Det første jeg tænker på. I en anden boldgade er Helle Helle, også hun er en suveræn sprogbeherskerLæses i forlængelse af romanerne fra Hvium, Den der lyver, Børnene og ikke mindst . I en anden boldgade er Helle Helle, også hun er en suveræn sprogbehersker.


litteratursiden.dk

d. 5. sep. 2018

af

af

Anny Skov Madsen

d. 5. sep. 2018

Ida Jessen viser sig atter som en sikker stilist à la Herman Bang i denne mesterligt fortalte roman. Via fortættede telefonsamtaler får vi nye detaljer om tragedien i Hvium. Det er 15 år siden Lisas ...


Kristeligt dagblad

d. 5. sep. 2018

af

af

Nils Gunder Hansen

d. 5. sep. 2018


Information

d. 7. sep. 2018

af

af

Kizaja Routhe-Mogensen

d. 7. sep. 2018


Berlingske tidende

d. 5. sep. 2018

af

af

Søren Kassebeer

d. 5. sep. 2018


Jyllands-posten

d. 16. sep. 2018

af

af

Henriette Bacher Lind

d. 16. sep. 2018