Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Ternet Ninja


Beskrivelse


Aske har det lidt svært. Han er forfulgt af klassens bølle, Glenn, og hemmeligt forelsket i Jessica og har brug for lidt held. Det kan en ganske særlig fødselsdagsgave fra onkel Stewart måske gøre noget ved.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. okt. 2016

af

af

Lars Larsen

d. 5. okt. 2016

Skæg roman om Aske, 13 år. Om hans hverdag med en lettere besværlig familie, op og nedture i skolen og en ulykkelig forelskelse i Jessica fra klassen. Og især om, hvordan en fødselsdagsgave fra onkel Stewart vender op og ned på det hele. Til drenge og piger på 12 til 14 år.

Aske er en almindelig dreng i 6. klasse. Bedsteven med Odysseus, forfulgt af Glenn og hans kumpaner, Hugin og Munin, hemmeligt forelsket i Jessica og jævnligt ramt af uheld. Det bliver der lavet om på, for onkel Stewart har en ganske særlig gave med hjem fra Thailand - en ternet ninjadukke med sorte knapøjne. Og den finder sig ikke i uretfærdigheder.

Efter en lidt langstrakt start kommer der fart over feltet, og bogen er fuld af skægge indfald og vanvittige scener. Nogle af indfaldene er mest for voksne og bogen egner sig bedst til oplæsning. Bogen er flot illustreret og tilrettelagt af Rasmus Meisler og Seligemig.

Andre sjove bøger kunne være Jacob Riisings Karmaboy - kometen og den onde numsekløeNoooob og novellesamlingen Noooob, der begge er fulde af sjove indfald og skægge personerAndre sjove bøger kunne være Jacob Riisings Karmaboy - kometen og den onde numsekløe og novellesamlingen , der begge er fulde af sjove indfald og skægge personer.


litteratursiden.dk

d. 21. mar. 2019

af

af

Jette Holmgaard Greibe

d. 21. mar. 2019

Matthesens krølede hjerne fortæller om børnearbejde, kærlighed og en hævngerrig ninjabamse i samme bog. Alle klicheer er i spil på en fuldstændig genial måde. Ternet Ninja er Anders Matthesens første ...


Berlingske tidende

d. 29. okt. 2016

af

af

Kari Sønsthagen

d. 29. okt. 2016


Weekendavisen

d. 23. dec. 2016

af

af

Damian Arguimbau

d. 23. dec. 2016


Information

d. 29. okt. 2016

af

af

René Jean Jensen

d. 29. okt. 2016


Jyllands-posten

d. 29. okt. 2016

af

af

Marie Theilmann

d. 29. okt. 2016