Bøger / faglitteratur

The chain bible


Beskrivelse


Alt hvad der er værd at vide om trylleri med kæden. Her gennemgås grebene i både ældre og yngre varianter, samt nogle helt nye greb udviklet af forfatteren selv.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. aug. 2015

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 28. aug. 2015

Tryllekunstneren Mr. Swan viser med mange instruktive fotos, hvordan store og små kan lave mange forskellige tricks med en simpel metalkæde. For alle der interesserer sig for tryllekunst.

Leif Damsgaard Jensen (f. 1950) alias Mr. Swan præsenterer her en trylle-guide udelukkende med en metalkæde som rekvisit. Om kæden skriver han indledende, at den skal være mindst 1,50 meter, og længden skal passe til tryllekunstnerens hænder. Mr. Swan fortæller om tryllekunsten med kæde: "Grundlæggende handler spillet om at lægge den lange, endeløse kæde på forskellige måder, så der dannes nogle løkker." Guiden er i 5 dele, hvor Mr. Swan viser mange forskellige tricks, der foregår med kæden på et bord, eller fx på en tønde. Om det at trylle med kæden skriver Mr. Swan: "Svindelnummeret med kæden har ned gennem historien været et hasardspil og har været kendt under mange navne." Det er fx "The Endless Chain" og "On The Barrelhead".

For den interesserede tryllekunstner en instruktiv guide, hvor ikke mindst de mange fotos gør den gamle tryllekunst med metalkæde levende. De mange forskellige mere eller mindre avancerede øvelser med kæder kræver helt sikkert en del fingersnilde, og netop meget øvelse.

Der findes ikke andre bøger alene om tryllekunst med kæde. Kan sammenlignes med andre bøger fra samme forlag fx af David Lindgreen Mine skumgummikugler.