Bøger / skønlitteratur / roman

Tilbage til Black Rabbit Hall


Beskrivelse


I 1968 sker en ulykke på Black Rabbit Hall, som fuldstændig splintrer lykken og det uskyldige barndomsliv for Altons fire børn. 30 år senere opsøger en ung kvinde sin egen historie med udspring i netop samme lokalitet.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. okt. 2017

af

af

Helle Winther Olsen

d. 16. okt. 2017

Lorna og hendes tilkommende Jon er på en tur rundt i Cornwall for at finde det perfekte sted til deres bryllup. Og så er det der pludselig, Black Rabbit Hall. Jon er knap så begejstret, men Lorna føler sig sært draget mod landstedet. Stemningsfuld underholdning for kvindelige læsere.

Landstedet Black Rabbit Hall udgør en vidunderlig ramme om ferierne for en London-familie med fire børn, der får lov at leve frit og naturligt i skønne omgivelser. Med moren, der kaldes Momma, som det strålende centrum oplever børnene deres lykkeligste stunder, der dog slukkes brat, da Momma omkommer ved en rideulykke. Herfra vælter tragedierne ind over børnenes liv, ikke mindst da Daddy gifter sig påny. Historien fortælles i to spor fra 1968 og et par år frem, hvor man følger familien, samt et spor der starter ca 30 år senere med Lorna og Jon, der i forbindelse med bryllupsforberedelser støder på det nedslidte landsted, der virker dragende. Er der en forbindelse?.

Ny engelsk forfatter som kan skrive medrivende om barndom, familien og knuste håb i en ramme af barsk cornwallsk natur. Dertil gestalter den debuterende forfatter et persongalleri, man kommer til at holde af trods alle deres fejl og mangler. Fortid og nutid bindes sammen dramatisk og følsomt på en måde, som vil få især kvindelige læsere til at håbe på mere fra forfatteren.

Til alle der holder af solid engelsk / irsk underholdning a la Marcia Willett, Rosamunde Pilcher og Lucinda Riley,.