Bøger / skønlitteratur til børn / noveller

Tju-hej Winnie


Beskrivelse


Winnie og Wilbur er klar igen, først biver Wilbur kidnappet og så er der fødselsdagsfest med chokoladeæg og højtlæsning med indbygget trylleri. Til slut deltager Winnie i et racerløb med sin kost.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. aug. 2013

af

af

Anders Christian Sivebæk

d. 12. aug. 2013

Højtlæsning til børn fra 6-9 år. Den sjove forside med Winnie og Wilbur sælger bogen til målgruppen.

En højtlæsningsbog med 4 kapitler om heksen Winnie og hendes kat Wilbur. Først bliver Wilbur kidnappet af Clara, der bare synes, han er sød. I andet kapitel vil Winnie holde fødselsdagsfest for Fru Palmar, hun planlægger mange hekseagtige ingredienser i kagen og laver også chokoladeæg fra særdeles sære dyr. I kapitel 3 er Winnie på biblioteket og senere bliver hun bedt om at læse højt, men hun kan ikke læse, så hun tryller bøgerne levende. I sidste kapitel deltaget heksen i et racerløb, med hjul på kosten. Heksen Winnie er på originalsproget et helt koncept, med 18 højtlæsningsbøger som denne, 22 billedbøger, tal- og bogstavbøger med Wilbur samt online-univers inkl. Facebook. Herhjemme har vi tidligere set 5 billedbøger og for nylig de to første højtlæsningsbøger i serien, samt en ny billedbog. Teksten er i en god let læselig type og enkelte lydord og udbrud er skrevet med en mere råbende type. Illustrationerne af Korky Paul er herlige og detaljerede, selv sidetallene fortæller små bihistorier.

Der findes flere bøger om hekse i skønlitteraturens verden. For samme målgruppe har vi Fleischers Den lille heks og for de lidt ældre fantasy-serien Vildheks af Lene Kaaberbøl.

Sjov og uforpligtende højtlæsning med en kapitellængde, der passer fint til en godnathistorie. Winnie og Wilbur får hermed en fin revival, og denne læser håber på flere oversatte bøger.